ERC es compromet a destinar 2,6 milions d’euros a construir la biblioteca de Gràcia, les obres de la qual començarien el mandat que ve

  • El projecte La biblioteca de la gent del 5è forma part del programa Transformem Sabadell, que agrupa les accions principals que Esquerra Republicana Sabadell proposa per al pròxim mandat municipal
  • Els treballs perquè Gràcia tingui biblioteca, aturada pel PSC, es desenvoluparan al llarg del mandat que ve (2023-2027)
  • Gabriel Fernàndez: «Nosaltres ens comprometem a fer-la. I em fa molt feliç presentar-ne avui la nostra proposta, el nostre projecte. Els veïns del districte 5è ho necessiten i s’ho mereixen, i nosaltres ho farem possible»

ERC Sabadell es compromet a invertir 2,6 milions d’euros per construir la biblioteca del districte 5è, que el PSC ha aturat, a l’antiga fàbrica Sallarès Deu, situada a Gràcia i adquirida pel govern municipal 2015-2019, on hi havia els republicans. Els treballs es desenvoluparien al llarg del mandat que ve (2023-2027). El pressupost de 2,6 milions és el resultat de sumar 2,4 milions de l’obra estricta, 190.000 euros d’honoraris i direcció d’obres i 30.000 d’altres tasques. La biblioteca de la gent del 5è forma part del programa Transformem Sabadell, que agrupa les accions principals que els republicans proposen per al pròxim mandat, cadascuna de les quals es mostra en un vídeo. L’alcaldable Gabriel Fernàndez ha presentat l’acció in situ amb el regidor i candidat Santi Valls, geògraf urbanista, també president de la secció local de la formació i secretari de Mobilització i Coordinació Municipal d’ERC.

«La biblioteca de Gràcia és teva»

L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, «l’alcalde de la gent», ha dit: «El govern 2015-2019, amb ERC, va comprar l’antiga fàbrica Sallarès Deu, al barri de Gràcia, per ubicar-hi la biblioteca del districte 5è, l’únic dels set districtes de la ciutat que continua sense equipament bibliotecari. El PSC ha tallat en sec el procés per fer realitat aquesta biblioteca, que remarco que no és només un lloc on anar a llegir o a agafar llibres o material audiovisual en préstec, sinó, també, un focus d’activitat cultural, educativa, cívica per a qualsevol barri. No és que el govern de Marta Farrés no pugui fer-la: és que no la vol fer. No vol. En quatre anys, no ha fet absolutament res, no ha mogut ni un dit per fer-la possible. Tal com hem dit, nosaltres ens comprometem a fer-la. I em fa molt feliç presentar-ne avui la nostra proposta, el nostre projecte. Si sóc alcalde, n’iniciarem les obres el pròxim mandat i hi invertirem 2,6 milions d’euros. Els veïns del districte 5è ho necessiten i s’ho mereixen, i nosaltres ho farem possible. Ho diem, fins i tot, a la nostra cançó de campanya, ‘Sabadell és teu’: la biblioteca de Gràcia és ‘teva’: de la gent d’aquest barri».

El regidor Santi Valls, geògraf urbanista, també president de la secció local de la formació i secretari nacional de Mobilització i Coordinació Municipal d’Esquerra Republicana, candidat número 3 de la candidatura ERC-EUiA en les municipals del 28 de maig, ha afirmat: «Aplaudim la persistència i la mobilització veïnal del districte per reclamar el que té tota la ciutat llevat d’aquests barris: una biblioteca de proximitat. Donem tot el nostre suport a la manifestació convocada aquesta tarda per exigir-ne la construcció; òbviament, hi serem. No té nom, haver-ne aturat la construcció; de vegades, massa vegades, sembla que el fet que el PSC no tingui gaire suport electoral en un barri determinat sigui la causa de la poca inversió que s’hi fa, del poc cas que li fa el govern municipal actual. I, per a nosaltres, es tracta d’una de les prioritats irrenunciables quan tornem a governar la ciutat. Vam comprar Sallarès Deu quan vam governar i hi farem la biblioteca de Gràcia el mandat que ve, quan tornarem a governar».