Gabriel Fernàndez: «ERC prioritzarem la biblioteca de Gràcia, que el PSC ha frenat. La farem nosaltres i la farem a Sallarès Deu, tal com vam preveure»

  • Els republicans remarquen que instal·lar-hi l’equipament és compatible amb els projectes que l’actual govern municipal ha anunciat que vol ubicar-hi

Esquerra Republicana Sabadell, principal grup de l’oposició a l’Ajuntament, denuncia que l’actual govern municipal del PSC ha paralitzat la creació de la biblioteca del districte 5è al barri de Gràcia, i es compromet a prioritzar-ne la construcció i a tirar-la endavant a l’antiga fàbrica Sallarès Deu si Gabriel Fernàndez és alcalde a partir del 2023. Aquest emplaçament per al nou equipament bibliotecari és, de fet, el que ja preveia el Govern de Transformació 2015-2019, que va fer efectiva la compra de l’illa de cases, i és, a més, del tot compatible —remarquen els republicans— amb els projectes que l’actual govern hi impulsa.

El PSC ha aturat la biblioteca

L’alcaldable i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha afirmat en roda de premsa davant Sallarès Deu: «El Govern de Transformació 2015-2019 vam comprar aquesta antiga fàbrica, la vam incorporar al patrimoni de la ciutat i vam iniciar el procés administratiu per ubicar-hi, entre altres coses, la biblioteca del districte 5è, que és un forat, una mancança, en el nostre mapa de biblioteques. Cada districte té la seva llevat d’aquest. L’actual govern PSC-Junts no només no ha prioritzat aquest procés perquè Gràcia pugui tenir la seva pròpia biblioteca, sinó que, a la pràctica, l’ha frenat. No és un objectiu del govern actual, i així ho ha fet saber a les entitats del barri, que la reclamen, quan s’hi ha reunit. Per tant, les coses, tal com són: el govern de Marta Farrés ha aturat la biblioteca de Gràcia, no li interessa, no la vol fer».

Compatible amb altres projectes

El regidor republicà Santi Valls, també president d’ERC Sabadell i geògraf urbanista, ha afegit: «El govern actual ha decidit ubicar a Sallarès Deu altres projectes, que són compatibles amb la ubicació de la biblioteca. Es tracta de les escoles de restauració i flequeria, del centre per a la transició digital, i del viver Illa i l’espai de coworking, amb finançament europeu; també ha parlat de traslladar-hi el Rebost Solidari. Tot plegat és a banda de la nostra voluntat ferma de donar a la biblioteca la prioritat que el govern actual no li ha donat, i hi és perfectament compatible: si es volgués, aquí hi hauria lloc per a tot; hi ha espai lliure a les naus, que s’han d’adequar».

Valls ha apuntat: «Ens sobta que la cap de servei de Cultura, un càrrec polític nomenat pel govern municipal actual (és la mà dreta del regidor, per entendre’ns), hagi declarat recentment a un mitjà de comunicació que lluitarà per la biblioteca; ens sorprèn perquè, precisament, el que ha fet l’executiu local és deixar-la de banda, no prioritzar-la com a projecte. En qualsevol cas, li recomanaríem al regidor i a l’alcaldessa que s’escoltessin la seva cap de servei, que li fessin cas».

Compromís de construir-la

Gabriel Fernàndez ha reblat: «Els veïns de Gràcia i de tot el districte 5è necessiten i es mereixen aquesta biblioteca. Per a Esquerra Republicana, aquesta biblioteca és una prioritat, una prioritat absoluta i irrenunciable; així ho reflectirà el nostre programa electoral. La farem nosaltres i la farem aquí, a Sallarès Deu, tal com vam preveure. Aquest és el nostre compromís».