INICI > CONEIX-NOS > EN GABRIEL

Gabriel Fernàndez, l’alcalde de la gent

Fa uns dies el meu gos Raker va morir. Aquesta és una de les darreres fotografies que tinc amb ell.

Em dic Gabriel, vaig néixer a Montevideo l’any 1972, sóc uruguaià de naixement i català per adopció i per opció. Català i sabadellenc. Molt sabadellenc.

He crescut en una família amb un esperit de superació increïble. La meva mare, amb discapacitat visual, i el meu pare, amb discapacitat física, van tenir prou força per tirar endavant dos fills.

Com molts altres, durant la crisi del corralito, vaig quedar-me sense feina i vaig haver d’anar-me’n del meu país d’origen. Buscava un futur millor per als meus tres fills i per a la meva dona.

Vaig trobar un petit pis de lloguer al sud de Sabadell i vaig començar a treballar a la Fundació Autònoma Solidària i en una empresa metal·lúrgica sabadellenca. També vaig dirigir, després, dues entitats sense ànim de lucre.

Arreglar mobles és la meva passió i, sempre que puc desconnectar, em podreu trobar arreglant alguna o altre cosa.

De la mà de la Muriel Casals i de moltes altres persones, em vaig enamorar de la gent i de la cultura del país, i em vaig fer meva la causacatalana: l’emancipació nacional i la social són dues cares de la mateixa moneda.

Des de fa un temps, sempre que puc, participo als assaigs i a les diades dels Saballuts, on m’estic guanyant la camisa verda…

L’any 2014 decideixo entrar en política amb el propòsit ferm de millorar la vida de la gent. Quan era regidor d’Acció Social el mandat 2015-2019, vaig aconseguir que Sabadell fos el primer municipi de Catalunya a multar les elèctriques per tallar la llum a famílies vulnerables.

Avui em presento com a candidat a l’alcaldia de Sabadell. Vull una ciutat on ningú tingui por de ser feliç. Una ciutat que torni a ser capital de la prosperitat, del benestar i dels drets, i una peça clau en el camí cap a la República Catalana.

 

 

 

 

Gabriel Fernàndez i Díaz

Candidat a l’alcaldia per Sabadell