Xerrades sobre l’«estocada» fiscal municipal del 6% i sobre la salut mental dels joves i entrevistes exprés amb Gabriel Fernàndez a la parada de Sant Jordi d’ERC

  • L’estand dels republicans amb motiu de la diada estarà ubicat al número 1c de la rambla, davant de la botiga INTECAT, i es mantindrà actiu de 9 a 20 h

La parada de Sant Jordi d’Esquerra Republicana Sabadell, situada al número 1 de la rambla, acollirà demà dissabte 23 d’abril una programació d’activitats oberta a tothom que inclou xerrades sobre l’increment dels impostos municipals de gairebé el 6% promoguda pel govern municipal del PSC, o sobre la importància de tenir cura de la salut mental dels joves, que hi faran, respectivament, la portaveu adjunta, Èlia Soriano-Costa, i la regidora del Jovent Republicà, Glòria Llobet. Entre les propostes, hi haurà, també, la possibilitat de trobar-se cara a cara amb l’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, oberta a qualsevol ciutadà o entitat, o de programar-hi una trobada. ERC també recollirà propostes ciutadanes per a un Sabadell republicà. L’estand de la principal força de l’oposició a l’Ajuntament i alternativa de govern a la ciutat serà al número 1c de la rambla, davant de la botiga INTECAT, i es mantindrà actiu de 9 a 20 h.

Parlar cara a cara amb l’alcaldable

Al llarg de tot el dia, de 9 a 20 h, la parada de Sant Jordi dels republicans proposarà l’activitat L’alcalde de la gent, en què donarà a tothom la possibilitat de mantenir una entrevista cara a cara amb l’alcaldable, Gabriel Fernàndez, i, també, la possibilitat d’agendar-hi una cita.

La portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, Èlia Soriano-Costa, hi oferirà a les 12 h la xerrada Estocada a la butxaca, en què explicarà l’increment fiscal de prop del 5,7% que ha impulsat el govern municipal del PSC (un 2% el 2020 i un 3,7% el 2022, en plena pandèmia), al qual Esquerra Republicana s’ha oposat i al qual ha presentat alternatives.

A mitja tarda, a les 18 h, la regidora del Jovent Republicà de Sabadell i secretària d’Organització de la secció local d’ERC, Glòria Llobet, hi farà la xerrada Jovent i salut mental. A l’inici de la pandèmia, els republicans sabadellencs, a través del Jovent, van proposar i van aconseguir que l’Ajuntament de Sabadell creés un servei municipal de suport a la salut mental dels joves.

Una altra de les propostes de l’estand republicà es titula Tu manes i consisteix en la recollida de propostes ciutadanes per a un Sabadell republicà. La parada oferirà punts de llibre il·lustrats per Jaume Roig, llibres, bosses i regals per a petits i grans, i s’hi podrà signar per donar suport a la iniciativa legislativa popular (ILP) per a la regularització extraordinària del mig milió de migrants sense drets que hi ha a l’estat espanyol.