Quim Belmonte, primer candidat del Jovent Republicà de Sabadell per a les eleccions municipals

  • La secció local d’ERC celebra una assemblea per preparar els comicis, en què vol recuperar l’alcaldia amb una llista encapçalada per Gabriel Fernàndez

L’assemblea del Jovent Republicà de Sabadell ha escollit per unanimitat l’educador social Quim Belmonte com a primer candidat per a les eleccions municipals del maig, en les quals l’organització juvenil d’esquerres i independentista formarà part de la candidatura d’Esquerra Republicana, que encapçalarà Gabriel Fernàndez. La resta de candidats del Jovent, també amb suport unànime, són Alba Torras, jurista; Ferran Ruz, professor d’història, i Laia Silvestre, portaveu local de la formació i estudiant de Filologia Catalana i Ciència Política.

Qui és Quim Belmonte?

Quim Belmonte i Garcia (Sabadell, 1999) és fill del barri de l’Eixample i graduat en Educació Social a la UAB. Actualment, treballa com a educador social al barri de la Mina (Sant Adrià de Besòs). Al Jovent Republicà de Sabadell, ha estat secretari de Xarxes, secretari d’Organització i portaveu, secretari de Finances i, ara, secretari de Comunicació. Des dels sis anys, està vinculat al Club Natació Sabadell; més concretament, a la secció de futbol sala.

Quim Belmonte ha apuntat: «Cal tractar les problemàtiques del jovent de Sabadell de forma integral i donant al col·lectiu la importància que té. Cal fer partícips tots els joves de la ciutat, siguin del barri que siguin, en la resolució de totes les seves problemàtiques. Des del model d’oci de ciutat fins a les polítiques d’inserció laboral i formatives. Nosaltres no som joves que ens integrem en un projecte de gent adulta on podem aportar el valor dels coneguts d’un de nosaltres; nosaltres som un partit que fa molt temps que s’articula per conèixer les necessitats dels joves i lluitar per satisfer-les. No en som un o dos: en som desenes que es converteixen en centenars».

El president de la secció local d’Esquerra Republicana, Santi Valls, ha afirmat: «És imprescindible comptar amb la gent jove per transformar una ciutat com Sabadell».

Assemblea d’ERC Sabadell

La secció local d’Esquerra Republicana a Sabadell ha celebrat una assemblea en què ha reunit la militància per escalfar motors de cara als comicis municipals del mes de maig. L’assemblea també ha servit, entre altres coses, per renovar-ne l’executiva, on es produeixen dos canvis: la regidora Glòria Llobet, fins ara secretària de Formació, hi substitueix Mercè Valls com a secretària d’Organització, i la portaveu adjunta a l’Ajuntament, Èlia Soriano-Costa, s’hi incorpora per rellevar la també regidora Francisca Maya, Popi, com a secretària de Feminismes.