Proposem signar un compromís d’acció republicana

En les darreres setmanes hem tingut contacte amb membres i agents independentistes de la ciutat per tractar diferents temes d’actualitat i constatar els punts de partida de cada formació de cara a les properes eleccions municipals.

Fruit dels darrers 4 anys  Sabadell ha estat compromesa amb la democràcia, la llibertat, la lliure decisió dels ciutadans i ha acompanyat el Govern i el Parlament de Catalunya en totes les decisions preses per tal de fer possible que els catalans i les catalanes decidissin lliurement i pacíficament el seu futur a les urnes el dia 1 d’octubre de 2018.

A la reunió vam compartir que l’1 d’Octubre que a Sabadell la vam fer possible gràcies al compromís institucional i el de milers de ciutadans i ciutadanes que, malgrat l’actuació violenta ordenada pel Govern de l’Estat, van mantenir-se ferms als col·legis electorals.

Davant d’això i després de les situacions viscudes durant el darrer any pels ciutadans i ciutadanes de Sabadell i de tot el País, en forma de repressió i de vulneració de drets fonamentals per part de l’estat, amb l’existència de presos i preses polítiques, exiliats i exiliades, represaliats i investigats, com és el cas de més de 700 alcaldes, entre ells el de Sabadell. Aquesta situació fa més necessari que mai ser els màxims i els més forts possibles i creiem que la millor manera d’aconseguir-ho és comprometent-nos en la unitat d’acció republicana a la ciutat. Un compromís en què des de la diversitat,  les forces signants ens conjurem per fer que Sabadell sigui una peça a favor de l’assoliment de la República proclamada.

Esquerra Sabadell entén que és necessari aconseguir el màxim de suports. És per aquest motiu que vam posar sobre la taula oferir a totes les forces republicanes de la ciutat adquirir el compromís d’unitat republicana basat en els principis que ens uneixen, defensa dels drets civils i polítics, democràcia, llibertats, autodeterminació i República, amb l’objectiu de continuar amb un ajuntament majoritàriament compromès amb les llibertats i el dret del nostre poble a constituir-se com a República Catalana.

Aquest document hauria de contenir, com a mínim, el compromís de  donar suport a les iniciatives que aprovin el Parlament i el Govern de la Generalitat que condueixin a la consolidació de la República, la defensa de la llibertat d’expressió i els drets civils i polítics i per tant el posicionament explícit a favor de l’alliberament dels presos i preses polítiques i el retorn de les exiliades i exiliats. En aquests 4 anys tenir alcaldes republicans ha estat molt important institucionalment i nosaltres ho hem fet possible en les dues ocasions, per tant, creiem que cal comprometre’ns a escollir una alcaldia republicana després de les eleccions municipals.

Tenim l’objectiu de treballar de manera incansable per assolir aquest acord d’unitat d’acció republicana. Estem convençuts que totes les forces de la ciutat, sense exclusió, que estan compromeses amb l’autodeterminació i la República ho farem.