Mingo Meseguer, elegit president de la sectorial de Treball, Autònoms i Economia Social i conseller nacional d’Esquerra Republicana

La Comissió Sectorial de Treball, Autònoms i Economia Social articula el debat i l’acció política del partit independentista en aquest àmbit, i el Consell Nacional n’és el màxim òrgan entre congressos

11 militants d’Esquerra Republicana Sabadell s’integren als equips executius de nou sectorials del partit i als seus consells assessors

El sabadellenc Mingo Meseguer és el nou president de la Comissió Sectorial de Treball, Autònoms i Economia Social d’Esquerra Republicana amb l’aval unànime dels seus membres, arran de la renovació dels òrgans de govern del partit. Això converteix Meseguer en membre del Consell Nacional d’Esquerra, el màxim òrgan entre congressos. Un total d’11 militants d’Esquerra Republicana Sabadell, incloent-l’hi, formen part dels equips de nou comissions sectorials d’Esquerra o dels seus consells assessors. Les sectorials articulen el debat i l’acció del partit independentista en àmbits determinats.

11 sabadellencs

Els 10 altres militants de la secció local de Sabadell que són als equips executius de les sectorials d’Esquerra o als seus consells assessors són Èlia Soriano-Costa, vocal de Formació Professional de la sectorial que presideix Meseguer; Xavi Belmonte, membre del seu Consell Assessor; Juli Fernàndez, vocal de Partit Obert de la sectorial de Cultura; Carlota Gallés, vocal de Dona i Drets Digitals de la sectorial de Societat de la Informació; Pere Muntal, secretari de la sectorial de Salut; Clara Palau, membre de la Coordinadora LGTBI; Ferran Ruz, vocal de Jovent Republicà de la sectorial de Política Territorial; Marc Uribe, vocal d’Emergències de la sectorial de Seguretat i Protecció Civil; Roger Suàrez, vocal d’Economia Internacional de la sectorial d’UE i Política Internacional, i Ignasi Garcia, vocal de la sectorial d’Educació.

Ganes i optimisme

El nou president de la Comissió de Sectorial de Treball, Autònoms i Economia Social d’Esquerra Republicana, Mingo Meseguer, ha dit: «Ho afronto amb moltes ganes i optimisme, malgrat que vivim un moment ple d’incerteses i vulnerabilitats, on no s’albira un horitzó clar, comptant que els efectes de la pandèmia seran de llarga durada. La principal tasca del nou equip executiu de la sectorial serà proposar solucions en els àmbits que li són propis, prioritzant tres eixos: primer, la millora de les condicions laborals dels treballadors dels sectors que s’han demostrat essencials per a la vida; segon, la reactivació dels sectors econòmics i dels col·lectius més castigats com el turisme, el teixit del petit comerç i els autònoms; i tercer, impulsar l’economia social com a instrument de sostenibilitat i cohesió social de persones i territoris».

Qui és Mingo Meseguer?

Josep Domènec (Mingo) Meseguer i Garcia (Barberà del Vallès, 1958) té el diploma d’estudis avançats en Sociologia; la llicenciatura en Història; els màsters en Economia Social i Empresa Cooperativa i en Creació Literària, i el postgrau en Organització dels Sistemes de Documentació a l’Empresa.

Ha desenvolupat la seva vida professional a la desapareguda Caixa Sabadell (finalment, Unnim) del 1975, quan va ingressar-hi com a grum, fins al 2013, quan se’n va prejubilar per la compra de l’entitat pel BBVA.

Està afiliat a la CONC (CCOO de Catalunya) des del 1989, i durant diversos períodes va ser delegat sindical al comitè d’empresa de Caixa Sabadell. En l’actualitat, forma part del grup d’Economia Social d’aquest sindicat i, també, del grup Indepes de CCOO.

A Esquerra Republicana, ha estat conseller nacional des del 2015 i secretari de Finances de la secció local. A nivell nacional, ha estat secretari de la sectorial que ara presidirà, i és membre actiu, també, del Fòrum Sindical del partit.