L’Hospital Temporal Vallès Salut de Sabadell obrirà quan sigui necessari

Afortunadament, no cal, encara, obrir l’Hospital Temporal Vallès Salut. Tal com el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que el lidera i coordina, ha dit sempre, i citant, literalment, el govern de Sabadell, el moment “es fixarà en funció de la situació a la Corporació Sanitària Parc Taulí i sota criteris mèdics”.

1⃣ Al dispositiu de referència i més còmode per a malalts i famílies (el Taulí), hi ha llits disponibles, tal com el govern local sap en tot moment. Els llits de les plantes de les noves Urgències, que la consellera Alba Vergés ha visitat, estan buits.

2⃣ S’hi registren, a hores d’ara, els ingressos més baixos de les tres últimes setmanes. Combinats amb les altes, això fa que hi hagi aquesta disponibilitat de llits per a malalts crítics de COVID-19.

3⃣ Coincidint amb aquest fet, s’hi han començat a reprogramar activitats com la cirurgia oncològica, i altres que s’hi aniran reprenent de manera imminent.

4⃣ També cal considerar que la setmana que ve hi podria haver un repunt d’ingressos com a conseqüència de l’aixecament del confinament total decidit pel govern espanyol PSOE-Podemos.

5⃣ Tal com sempre s’ha previst i explicat —i, sempre, amb criteris estrictament mèdics i lluny de polèmiques interessades—, si arriba el moment en què calen més llits per un repunt molt elevat, l’Hospital Temporal Vallès Salut és a punt per donar servei a Sabadell i comarca.

6⃣ Gràcies, una vegada més, a tots els actors públics i privats, i a totes les persones individuals, tant professionals com voluntàries, que han contribuït a fer possible l’Hospital Temporal Vallès Salut. Entre tots, vencerem! ✊