L’Ajuntament de Sabadell reclama que s’apliqui la sentència del TJUE i s’alliberi Junqueras «de forma immediata»

ERC va presentar-ne la moció a la Junta de Portaveus, i Junts per Sabadell i Podemos s’hi han afegit com a proposants. També hi ha votat a favor la Crida per Sabadell

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell ha aprovat aquest matí una moció que reclama al Tribunal Suprem espanyol que compleixi la recent sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i alliberi «de manera immediata» el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, empresonat per motius polítics des de fa més de dos anys, i «la resta de presos polítics». La moció a favor de «la nul·litat de la sentència» la va presentar divendres el grup municipal republicà; arran del treball amb la resta de grups, Junts per Sabadell i Podemos s’hi van afegir com a proposants. En la votació, ha obtingut, també, el vot afirmatiu de la Crida per Sabadell, i hi han votat en contra, només, el PSC i Ciudadanos.

Sabadell, per la llibertat de Junqueras

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha dit: «Amb l’aprovació d’aquesta moció, la primera institució de la ciutat es posa al costat de Junqueras i de la resta de presos polítics, exiliats i represaliats, de la democràcia i dels drets i llibertats individuals i col·lectius, en la defensa dels quals Sabadell ha de continuar sent referent. L’Oriol ha de ser lliure, i ha de poder exercir la seva tasca d’eurodiputat al costat del president Puigdemont i de Toni Comín. Se n’han vulnerat els drets i, també, els drets dels ciutadans que els van votar, i, tal com el TJUE ha deixat ben clar, això s’ha d’acabar.

Fernàndez ha afegit: «És molt rellevant que l’Ajuntament de la cinquena ciutat de Catalunya aprovi aquesta moció, que el consistori farà arribar al Tribunal Suprem espanyol, a la presidència del Parlament Europeu i als portaveus dels grups de l’Eurocambra. Gràcies a la Crida, a Junts i a Podemos pel seu suport i treball en la moció que vam presentar divendres».

Què reclama exactament la moció?

En la moció aprovada per l’Ajuntament de Sabadell en Junta de Portaveus, el consistori sabadellenc acorda «demanar al Tribunal Suprem que apliqui la sentència del TJUE i reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras». També «reclamar que la resta d’independentistes catalans que fins ara han vist negada la seva condició d’eurodiputats, Carles Puigdemont i Toni Comín, puguin adquirir-la de forma immediata en virtut de la sentència».

L’Ajuntament de Sabadell també acorda al text «reconèixer els drets dels ciutadans que van exercir el seu vot a les passades eleccions europees del 26 de maig a opcions independentistes i reclamar que no vegin més temps vulnerats els seus drets», i «fer arribar aquest acord a la presidència del Tribunal Suprem, a la presidència del Parlament Europeu i als portaveus dels grups parlamentaris» de l’Eurocambra.