Juli Fernàndez: «Els fons Next Generation són una oportunitat per generar benestar als barris del Vallès Occidental»

  • El cap de llista d’Esquerra Republicana al Vallès Occidental, Juli Fernàndez, presenta el programa de la formació en economia i treball a Ripollet i Rubí amb el diputat al Congrés Joan Capdevila i la candidata terrassenca Montse Font
  • Al polígon industrial de Santiga, Núria Escursell, d’ERC Ripollet, ha assenyalat el tancament de Sintermetal com a oportunitat de reindustrialització
  • El portaveu i la presidenta d’ERC Rubí, Xavier Corbera i Lídia Calvet, han denunciat el tancament del SEPE de la població per manca de personal
  • Fernàndez i Font visiten el Parc Audiovisual de Catalunya, situat a Terrassa, amb l’eurodiputada Diana Riba, i es desplacen a la seu de Continental a Rubí

L’alcalde de Sabadell 2015-2017 i candidat número 17 d’Esquerra Republicana per Barcelona, Juli Fernàndez, ha afirmat que els fons europeus Next Generation EU, pensats per a la reconstrucció econòmica i social de la Unió Europea després de la pandèmia, són «una oportunitat per generar benestar als barris del Vallès Occidental». Fernàndez ha presentat el programa de la formació en economia i treball a Ripollet i Rubí amb el diputat al Congrés espanyol Joan Capdevila; Montse Font, candidata republicana terrassenca el 14-F; Núria Escursell, d’ERC Ripollet; el portaveu d’ERC Rubí, Xavier Corbera, i Lídia Calvet, presidenta de la secció local rubinenca. Amb l’eurodiputada republicana Diana Riba, Fernàndez i Font han visitat el Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, i també han estat a la seu de Continental a Rubí amb Corbera.

Els Next Generation, per al teixit productiu

Juli Fernàndez ha dit: «En un context en què l’emergència sanitària ens ha portat a una crisi econòmica i social molt profunda, hem de fer el que és una obligació per a Esquerra Republicana: ser al costat de la gent. I això vol dir que les oportunitats que tenim per crear benestar per als nostres veïns no les deixarem passar i les volem aplicar totes. Em refereixo, especialment, als fons europeus Next Generation; lluitarem i treballarem incansablement per tenir el màxim d’incidència i capacitat per gestionar-los des del govern de la Generalitat i, a més, per fer-ho conjuntament amb els ajuntaments. Si tenim aquesta capacitat, el que pretenem és que siguin fons que arribin al teixit productiu del país, a les nostres empreses petites i mitjanes, el gruix del nostre ecosistema empresarial, i que arribin als nostres autònoms perquè és la manera que arribin, també, als nostres treballadors, i que es generi feina i benestar».

El diputat republicà al Congrés espanyol Joan Capdevila ha remarcat: «Hem de fer palès que la majoria de les polítiques que haurien de regenerar el treball i la indústria són encara ocupades per aquesta gent que viu dins de la M-30, aquests polítics que no tenen cap relació amb el món del treball real, de l’economia productiva i no especulativa, la gent de l’Íbex-35, que no coneixen la feina de la gent que ha d’aixecar la persiana cada matí. Si tothom ho està passant malament, particularment, són els autònoms, que haurien de ser la cavalleria lleugera de l’economia i se’ls està tractant com els pàries, amb menys drets i amb més deures que la resta. Treballem per igualar en drets aquests empresaris de si mateixos, que són la gent que està pagant més cara aquesta crisi».

Capdevila ha afegit: «L’economia del segle XXI continuarà girant sobre els eixos de la digitalització i de la sostenibilitat. El que hem de fer és tenir gent a la Generalitat capaç, amb aquesta visió de convertir les amenaces en oportunitats per a tots els sectors. Us garantim que, fins l’última gota de la nostra suor, continuarem defensant aquests models, i per això demanem ser més forts al Parlament i continuar treballant des del front de Madrid, on són fetes i cal abolir bona part de les lleis que van en contra dels treballadors». I, finalment, ha reblat: «Cal assenyalar que l’estat ha contribuït amb zero i que l’únic que ha buscat, fins i tot sota les pedres, recursos per poder fer aquestes compensacions ha estat el govern de la Generalitat i en Pere Aragonès».

Les propostes d’Esquerra Republicana en economia i treball

Un dels vuit pilars del compromís d’ERC per a la reconstrucció és reconstrucció econòmica i social com a base per a la República. La principal proposta econòmica republicana és el Pla per a la reactivació econòmica i la protecció social, enfocat a reduir les desigualtats socials accentuades per la pandèmia, accelerar la transició cap a un model econòmic més sostenible, reforçar l’estat del benestar i enfortir la capacitat productiva de Catalunya. El pla mostra la capacitat innovadora i de transformació del sector públic, a través d’una vintena de grans projectes que contenen fins a 145 actuacions específiques amb un cost total de 31.765 milions d’euros. Bona part d’aquest Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social es desplegarà a través de l’aprofitament dels fons Next Generation.

Els republicans defensen que la Catalunya del futur té el repte d’esdevenir un dels motors econòmics d’Europa, i de ser-ho per l’única via possible: un teixit empresarial divers, competitiu i sostenible. Sostenen que la pandèmia ha tornar a demostrar la importància de renovar el teixit productiu del país amb un enfocament inequívoc cap a la digitalització i l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible. I es comprometen a potenciar l’estratègia de reindustrialització i relocalització a escala europea, i a consolidar els sectors de més valor afegit com els pilars de l’economia catalana, identificant els projectes tractors dels sectors amb més capacitat de creixement i desenvolupament. ERC proposa implantar un nou model de relació entre el sector públic i l’empresarial basat en la col·laboració de tots els agents involucrats en la innovació, la competitivitat i la qualitat.

Visita amb Diana Riba al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa

Amb l’eurodiputada d’Esquerra Republicana Diana Riba, els candidats Juli Fernàndez i Montse Font han visitat el Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa. La seva gerent, Cristina Brandner, els ha explciat el projecte Hub de l’Audiovisual de Catalunya, que el parc presenta al fons Next Generation. La seva primera fase contempla l’ampliació de l’equipament fins exhaurir-ne la capacitat, i la modernització de les seves instal·lacions, dotant tots els platós de tecnologia punta. Riba, Fernàndez i Font n’han visitat les instal·lacions actuals i l’espai de creixement.

El tancament de Sintermetal a Ripollet, una oportunitat per a la indústria 4.0

Al polígon industrial de Santiga, Núria Escursell, d’ERC Ripollet, ha explicat: «El passat mes de setembre l’empresa Sintermetal, pertanyent al grup Motherson, va decidir tancar la fàbrica de Ripollet i traslladar-la a l’Índia, en un procés de deslocalització industrial i abaratiment de costos, acomiadant més de 180 treballadors. Davant d’aquesta situació, Esquerra Republicana demanem a l’alcalde Osuna la no requalificació dels terrenys, blindant-los com a sòl d’ús industrial i permetent, així, la reindustrialització d’aquesta zona per tal d’evitar, per una banda, la pèrdua de potencial econòmic com a ciutat, i per l’altra, l’especulació per part de grans grups immobiliaris».

Escursell ha assegurat: «Aquesta és una oportunitat per incentivar la implantació de la indústria 4.0 a Ripollet. Una indústria moderna i sostenible, innovadora i creadora de coneixement i de valor afegit per a la nostra ciutat. Una indústria que aposti per la recerca, el desenvolupament i la innovació científica i tecnològica, generant riquesa per a Ripollet i per a la seva gent. A més, considerem imprescindible que aquesta nova indústria estigui arrelada al territori i implicada en la formació dels joves ripolletencs que inicien la seva vida professional. Una nova indústria vinculada als instituts de Ripollet i a la formació professional local».

ERC Rubí denuncia l’escàndol del tancament del SEPE del municipi

Davant la seu del SEPE a Rubí, el portaveu republicà al municipi, Xavier Corbera, ha denunciat: «Hi havia més de 5.000 aturats el mes de gener a Rubí, dada que no inclou els treballadors afectats per un ERTO, que a la ciutat n’han afectat més d’un 21%. Amb aquesta situació, el SEPE va haver de tancar per manca de personal deixant milers de rubinencs sense atenció davant els seus dubtes i consultes. El mes de juny vam presentar una moció des d’Esquerra Rubí per demanar al govern municipal que exigís el pagament immediat a totes aquelles persones que no havien cobrat els ERTOs».

Corbera ha afirmat: «Una ciutat industrial com és Rubí no es pot permetre perdre més teixit empresarial ni, per tant, més llocs de treball. Des de l’administració s’han de propiciar les condicions perquè, d’una banda, les petites i mitjanes empreses puguin desenvolupar la seva activitat a la ciutat i, de l’altra, les grans empreses d’alt valor afegit vulguin instal·lar-se aquí. Un 40% dels treballadors de Rubí treballa als polígons industrials de la ciutat. Un teixit empresarial fort i cuidat també genera llocs de treball i, alhora, afavoreix la compra de proximitat».

Fernàndez, Font i Corbera, a les instal·lacions de Continental a Rubí

Davant les instal·lacions de Continental a Rubí, on s’ha desplaçat amb Fernàndez i Corbera, la candidata terrassenca Montse Font ha assenyalat: «El tancament de Continental ens mostra algunes de les febleses de la nostra economia, i no només per culpa de la pandèmia, sinó també per una necessitat d’evolució de la indústria i per la manca d’un govern fort que pugui negociar d’igual a igual amb les grans companyies internacionals. La deixadesa del govern espanyol amb la industria de l’automoció i les seves empreses proveïdores com Continental ha provocat en nombroses ocasions que només es despertin quan ja no hi ha res a fer. Al Vallès, els tancaments d’empreses afecten tots els municipis perquè els treballadors són de tota la comarca».