Gabriel Fernàndez, ‘l’alcalde de la gent’: «Amb un govern republicà a Sabadell, l’ús de la caserna el decidirà la ciutat, no pas la Guàrdia Civil»

  • «Volem rehabilitar aquests cinc edificis, aquests 62 habitatges, i posar-los a disposició de la gent jove de la ciutat perquè pugui emancipar-se. Volem passar de les paraules, dels discursos buits, a fets concrets»
  • Gerard Álvarez, diputat sabadellenc al Congrés: «Jo mateix vaig seure en aquella taula de negociació amb el grup de negociació del Ministeri d’Hisenda i vaig posar jo sobre la taula la caserna de Sabadell. Per tant, Esquerra Republicana vam aconseguir que la caserna torni a mans de l’Ajuntament»

Esquerra Republicana Sabadell s’ha compromès a rehabilitar els 62 pisos dels cinc blocs de l’antiga caserna i a posar-los a disposició de joves que vulguin emancipar-se amb un lloguer assequible. Els republicans s’han mostrat disposats a valorar altres usos per a la resta de l’illa que beneficiïn la ciutat, i han subratllat que la seva cessió a l’Ajuntament per part del govern espanyol és fruit de l’acord entre el govern espanyol i ERC dins el marc de la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat, i fruit de la tasca del diputat sabadellenc al Congrés, Gerard Álvarez, que hi va treballar en coordinació amb el grup municipal republicà. Álvarez ha remarcat que el diputat del PSC de Sabadell «no va moure ni un dit» per facilitar l’operació. ERC desmenteix, a més, que Marta Farrés hagi tingut cap paper determinant en els contactes perquè l’espai aculli les consultes externes del Taulí, i ha refermat que els usos de l’equipament «els decidirà la ciutat, no pas la Guàrdia Civil», en paraules de l’alcaldable, Gabriel Fernàndez.

Ajudar els joves de la ciutat a emancipar-se

L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, «l’alcalde de la gent», ha dit: «La visió de ciutat que tenim vol donar resposta a necessitats reals de la gent. I això vol dir, com en aquest cas, donar resposta al jovent de la ciutat i a la necessitat d’emancipar-se, de poder tenir una casa pròpia a una edat normal i primerenca. És per això que, d’aquesta peça especial com és la caserna, per a nosaltres és molt clar l’ús que en volem fer. Volem rehabilitar aquests cinc edificis, aquests 62 habitatges, 62 habitatges que té aquest equipament, rehabilitar-lo i posar-lo a disposició de la gent jove perquè pugui emancipar-se, la gent jove de la ciutat, tal com estableix el Pla Local d’Habitatge treballat i aprovat inicialment el mandat 2015-2019 i que el govern del PSC ha estat incapaç, per desídia, de portar a aprovació final els últims quatre anys. Volem passar de les paraules, dels discursos buits a fets concrets. I això és possible i realitzable. Per això posem recursos a Vimusa perquè, immediatament, puguem començar a treballar en aquesta qüestió».

«També, evidentment, l’altra part del terreny, que té una altra qualificació, estarem encantats que pugui tenir un ús que pugui potenciar drets bàsics de la nostra població com pot ser, per exemple, la salut. Però tinc molt clar que l’ús d’aquest equipament ni el decidirà la Guàrdia Civil,
ni el decidirà cap altra estructura que no sigui la ciutat. El seu govern legítim i la gent de la ciutat seran els qui decidiran l’ús final d’aquest equipament. Posarem tots els recursos, com sempre hem fet, perquè aquest equipament, que és de la ciutat, beneficiï la ciutat i, sobretot, per donar resposta a les necessitats de la gent, que han de ser les preocupacions de qualsevol govern.»

La cessió, mèrit de la tasca negociadora d’ERC

El diputat sabadellenc al Congrés, Gerard Álvarez, ha assegurat: «Estem molt orgullosos d’haver aconseguit l’acord, el passat mes de novembre, dintre dels Pressupostos Generals de l’Estat, perquè la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell siguide propietat municipal, i aquest acord, diguin el que diguin els de sempre, i una vegada més ho anunciem, el va aconseguir Esquerra Republicana, la coordinació entre el grup municipal d’Esquerra a Sabadell i el grup parlamentari a Madrid. I de tot això n’estem molt orgullosos. Nosaltres militem en la utilitat; segurament, molt més que altres. No podem tenir a un diputat del PSC a Madrid que no fa absolutament res. Ells ho fan absolutament res, nosaltres sí que ho fem, i això és que ells tenen la responsabilitat de tenir el govern de l’Ajuntament i el govern a Madrid».


«Per altra banda, nosaltres sempre ho hem dit, militem en la utilitat, hi som per servir la ciutadania de Sabadell, i estic totalment convençut que, a partir de diumenge, el nou alcalde de Sabadell, en Gabriel Fernández, serà qui porti, juntament amb la decisió de la ciutadania,
els nous projectes que s’han de desenvolupar a la caserna.»

«A més a més», ha afegit, «ho puc dir amb consciència que jo mateix, com a diputat a Madrid, vaig seure en aquella taula de negociació amb el grup de negociació del Ministeri d’Hisenda i vaig posar jo sobre la taula la caserna de Sabadell. Per tant, ningú que no sigui Esquerra Republicana va posar sobre la taula en aquesta negociació la caserna, i Esquerra Republicana va aconseguir que la caserna torni a mans de l’Ajuntament de Sabadell.»