Gabriel Fernàndez i Pere Aragonès es reuneixen al Parlament per valorar el primer any de Generalitat republicana i els projectes que té en marxa a Sabadell

  • Gabriel Fernàndez ha lliurat a Pere Aragonès un exemplar imprès de l’últim número de la revista d’història local Arraona, el dossier central de la qual està dedicat a Josep Maria Benaul, que va ser professor del president
  • Fernàndez: «Aquest primer any de Generalitat republicana ha fet possibles assoliments tangibles a la ciutat. La nostra ambició i el meu desig personal és un Sabadell capital on la prosperitat es tradueixi en benestar per a tothom»

25/05/2022 —L’alcaldable i portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, s’ha reunit aquest matí amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, amb l’objectiu de fer balanç del primer any de govern republicà al país i de fer seguiment de les principals iniciatives dels seus departaments a la ciutat. La trobada ha tingut lloc al despatx del president Aragonès al Parlament de Catalunya i també hi ha assistit l’alcalde de Sabadell 2015-2017 i actual diputat republicà del Vallès Occidental, Juli Fernàndez.

Primer any de govern republicà a la Generalitat

En la reunió, el president, l’alcaldable i el diputat han repassat les principals accions a Sabadell al llarg del primer any de Generalitat republicana. Han parlat, entre altres qüestions, de la millora de la seguretat als barris; de la inversió de 40 milions d’euros per a l’ampliació del Taulí, quasi llesta; de la nova Residència del Sud, la primera pública de la ciutat; de la construcció de nous equipaments educatius i la reducció progressiva de les ràtios; de la gratuïtat de P-2 a les escoles bressol públiques, que beneficiarà 700 places a Sabadell a partir del curs que ve; de l’increment de dotació de les polítiques actives d’ocupació, i, també, del Pacte Nacional per la Llengua, que el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, presentava dilluns a Sabadell.

Benaul, vincle del president Aragonès amb la ciutat

Gabriel Fernàndez ha lliurat al president Aragonès, en nom d’Esquerra Republicana Sabadell, un exemplar imprès de l’últim número de la revista d’història local Arraona, coeditada per l’Arxiu Històric, el Museu d’Art i el Museu d’Història de Sabadell, el dossier central de la qual està dedicat a la figura i al llegat de l’historiador Josep Maria Benaul, exdirector de l’arxiu i de la Fundació Bosch i Cardellach. Pere Aragonès va ser alumne de Benaul, professor d’història econòmica, i d’Esteve Deu, també sabadellenc, dins el màster d’Història Econòmica que va cursar a la Universitat de Barcelona (UB). Van reprendre el contacte arran del retrobament en un acte de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i en altres esdeveniments, i van intercanviar visions de l’actualitat política catalana, reflexions que, des de la complicitat, també va compartir amb Juli Fernàndez i Gabriel Fernàndez.

El president Pere Aragonès va assistir a l’acte d’homenatge pòstum que la societat sabadellenca va dedicar a Benaul el 28 de setembre al Teatre Principal, on el va recordar com a home «compromès amb la seva ciutat, la justícia social i el país» i en va destacar «el compromís cívic de posar el coneixement que havia anat adquirint al servei de la millora de la societat» i el «treball rigorós per construir un model de ciutat i de país» .En la trobada amb Gabriel Fernàndez i Juli Fernàndez d’avui al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès ha recordat Josep Maria Benaul com un professor «bo i exigent».

Prosperitat i benestar, projecte republicà a Sabadell

L’alcaldable i portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell,Gabriel Fernàndez, ha afirmat: «El president Aragonès té Sabadell sempre present; recordem que hi va fer la primera visita un cop nomenat i que hi ve sovint. Com que tots dos som a la mateixa riba (com que compartim projecte per a la ciutat i per al país), no hi haig de fer de pont. Aquest primer any de Generalitat republicana ha fet possibles un seguit d’assoliments tangibles a la ciutat, d’aquells que milloren la qualitat de vida de la nostra gent. La nostra ambició i el meu desig personal és un Sabadell capital on la prosperitat es tradueixi en benestar per a tothom, on tots els veïns disposin del màxim de serveis i de la màxima qualitat. Ho somnio, vam començar a fer-ho i serà possible».