Gabriel Fernàndez i Glòria Llobet parlen de Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024 amb la consellera de Cultura, Natàlia Garriga

  • Trobada entre ERC Sabadell i la titular de Cultura del govern a la seu del departament amb diversos temes culturals de la ciutat sobre la taula
  • Gabriel Fernàndez: «Volem celebrar la capitalitat cultural de la nació sencera amb un govern municipal republicà, i estem convençuts que serà possible»
  • Glòria Llobet: «Volíem parlar amb la consellera de la bona feina del govern perquè plataformes com Netflix incorporin continguts en català»

L’alcaldable i portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, i la regidora responsable de cultura del Govern Republicà i secretària d’organització de la secció local del partit, Glòria Llobet, s’han reunit aquest matí amb la consellera de Cultura, la republicana Natàlia Garriga. La reunió ha tingut lloc al palau Marc de la rambla de Barcelona, seu del departament, i també hi eren l’alcalde 2015-2017 i diputat d’ERC Vallès Occidental, Juli Fernàndez, i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, Andreu Felip. S’hi ha parlat de Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024, de necessitats i inquietuds d’agents de la cultura sabadellenca, del recent atorgament de la Creu de Sant Jordi a la Joventut de la Faràndula i a Joan-Carles Doval, i de la implicació de Sabadell en el procés participatiu del Pacte Nacional per la Llengua, entre altres qüestions de l’agenda cultural local.

«Sabadell és cultura»

Gabriel Fernàndez ha dit: «Sabadell és cultura. Les nostres associacions, entitats i institucions; els nostres creadors, artistes, intèrprets; les nostres empreses culturals; les nostres manifestacions culturals específiques…; tothom qui fa cultura a la ciutat contribueix a fer-la rica, viva, lliure; ajuda a projectar-la enfora. Tots els operadors, tots els actors són els artífexsreals de la programació cultural de la ciutat. Per això cal un Ajuntament que lideri una veritable programació cultural pròpia amb la col·laboració i la complicitat del món cultural de la ciutat».

I ha afegit: «La capitalitat cultural del 2024, nascuda amb el suport unànime del Ple del consistori, suposarà una oportunitat per a la ciutat i, sobretot, per a la seva cultura, i l’haurem d’aprofitar. Cal, també, que l’Ajuntament faci possible que la celebració deixi a Sabadell una herència més enllà del 2024. Esquerra Republicana no oblidem que, a banda de la promoció de la ciutat, l’efemèridepretén ‘contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes’, i ‘incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes’, els Països Catalans. Volem celebrar aquesta capitalitat cultural de la nació sencera el 2024 amb un govern municipal republicà a Sabadell, i estem convençuts que serà possible. Agraïm la rebuda i la sintonia a la consellera Natàlia Garriga, amb la qual continuarem treballant plegats».

Glòria Llobet ha apuntat: «Volíem parlar amb la consellera Garriga de la bona feina del govern de la Generalitat perquè plataformes com Netflix incorporin continguts doblats i subtitulats en català; el consum audiovisual (especialment, el dels joves) passa quasi sempre per aquí, i cal garantir que la llengua de deu milions d’europeus hi tingui el paper que li pertoca malgrat que no disposem, encara, d’un estat propi. També hem pogut parlar amb la titular de Cultura de l’accés dels joves als espectacles i dels programes que, com Escena 25, ens el faciliten. I de com la Generalitat i l’Ajuntament de Sabadell podem continuar col·laborant en aquest sentit».