Gabriel Fernàndez facilita una reunió entre el conseller de Salut i l’alcaldessa de Sabadell per millorar els recursos destinats al nou CAP Can Llong

  • Al Ple, Farrés va demanar a Fernàndez que dugués a terme la gestió i que l’acompanyés en la trobada, i l’alcaldable republicà s’hi va comprometre
  • Gabriel Fernàndez: «ERC som un pont entre l’Ajuntament i la Generalitat. Un pont que té un únic interès: el benestar dels veïns; en aquest cas, la seva salut, que és una de les prioritats absolutes i irrenunciables d’ERC»

L’alcaldable i portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha facilitat una reunió a tres bandes en la qual s’ha trobat aquesta tarda amb el conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells i, amb l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, amb l’objectiu de millorar els recursos destinats al CAP Can Llong, acabat d’inaugurar, entre altres temes en agenda vinculats a la salut pública a la ciutat. Al Ple municipal de dimarts, Farrés va demanar explícitament a Fernàndez que dugués a terme la gestió i que l’acompanyés en la trobada, i l’alcaldable republicà s’hi va comprometre en públic. La reunió tripartida ha tingut lloc a la seu del Departament de Salut només dos dies després, i també hi han assistit la secretària d’Atenció Sanitària i Participació, la doctora Carme Bertral; el gerent territorial del CatSalut, Arturo Míguez; el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, i la coordinadora d’Alcaldia, Presidència i Drets Socials, Eva Vilarrubí.

La salut, prioritat absoluta

L’alcaldable i portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha dit: «La reunió ha anat bé. Tot i que la ràtio de metges per pacient a Sabadell és superior a la mitjana del país, el CatSalut s’ha compromès a augmentar-la en el cas del CAP Can Llong amb l’assignació de més professionals. Salut, a més, millorarà el funcionament de l’atenció als usuaris als CAPs Centre i Concòrdia, i també, l’accessibilitat (l’atenció telefònica) on calgui».

»Esquerra Republicana no només som l’alternativa clara al PSC per liderar Sabadell, amb un model de ciutat i un estil que no tenen res a veure amb els que demostren els de sempre, sinó que també som un pont entre l’Ajuntament i la Generalitat. Un pont que té un únic interès: el benestar dels veïns de Can Llong i de tot Sabadell; en aquest cas, la seva salut, que és una de les prioritats absolutes i irrenunciables d’ERC, i que continuarà sent-ho si sóc escollit alcalde. Haver tirat endavant l’ampliació d’Urgències del Taulí, haver impulsat l’obertura de l’edifici Ripoll i del CAP de Can Llong, o destinar a salut un de cada tres euros de lincrement dels pressupostos de la Generalitat de l’any que ve en són proves recents i fefaents».

»El govern local sap perfectament que el diàleg entre institucions hi era i hi és, i sap perfectament, també, que el compromís de dotació de recursos al CAP Can Llong segons les necessitats dels veïns hi era i hi és. És sorprenent, és trist i no és acceptable que ho negui públicament per interessos que no tenen res a veure amb els de la gent de Sabadell que és, com jo mateix, usuària de la sanitat pública. Qui digui que seria millor que el barri no tingués aquest CAP, que no hagués obert, és perquè o és ignorant o perquè gaudeix d’una mútua privada: com tothom sap, aquí no hi havia res; ERC ho vam fer possible, com altres equipaments de Can Long, i ara podem continuar desenvolupant-ho perquè s’adeqüi del tot a les necessitats dels usuaris».

»Perquè sí: des del govern de Sabadell i mitjançant el Pacte de Salut entre l’Ajuntament i la Generalitat, Esquerra Republicana vam fer possible la construcció del CAP Can Llong, contra la qual, per cert, va votar en contra, només, el grup municipal del PSC. Ara treballem perquè aquest nou equipament disposi dels recursos que necessita per atendre els veïns del barri, tal com la mateixa secretària d’Atenció Sanitària i Participació, la doctora Carme Bertral, garantia dilluns en la inauguració; tal com ha refermat públicament, també, el director del CAP, el doctor Miquel Cirera, i tal com els responsables del Departament de Salut han reiterat a la trobada d’avui».