Gabriel Fernàndez, escollit vicepresident de la Conferència Nacional d’Esquerra Republicana

  • Gabriel Fernàndez: «Els ajuntaments són fonamentals per al nostre projecte de benestar i d’emancipació nacional. A Sabadell, hem treballat de valent per consolidar l’alternativa als de sempre. Estic convençut que serà possible»

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell i alcaldable per a les eleccions municipals del 2023, Gabriel Fernàndez, l’han escollit vicepresident de la Conferència Nacional 2022 del partit, que té lloc aquest cap de setmana a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat sota el lema «Escrivim el futur republicà». La trobada fixarà el rumb polític de la formació republicana per als propers dos anys i dibuixarà l’horitzó del país per a la propera dècada, amb la vista posada al 2040. La proposta de Ponència Nacional, que s’hi debatrà i s’hi votarà, configura el GPS polític, social i nacional del partit i situa la independència de Catalunya com un «camí irreversible», alhora que constata que la República Catalana és «imprescindible per poder ajudar la gent i fer una societat millor».

És el moment d’ERC

Gabriel Fernàndez ha dit: «A Sabadell i al conjunt de Catalunya és, més que mai, el moment d’Esquerra Republicana. Nou dècades després de la fundació del partit, hem recuperat la presidència de la Generalitat, des d’on desenvolupem polítiques transformadores i republicanes, treballant al servei de tothom, al costat de la gent, del país sencer. Un país on els ajuntaments, l’administració més propera, tenen més veu que mai i són fonamentals per al nostre projecte de benestar i d’emancipació nacional. A Sabadell, hem treballat de valent els últims anys per consolidar l’alternativa d’esquerres, republicana i sobiranista als de sempre: el PSC; tenim una visió i un projecte de ciutat i una manera d’entendre la política que prioritzen prendre decisions a favor de la gran majoria de ciutadans i, també, escoltar tothom, cercar el consens; estem preparats per tornar a liderar la ciutat, on les mateixes sigles i cares hauran governat durant 20 dels últims 24 anys. Estic convençut que, sumant suports, ho farem; que serà possible».

Confrontació democràtica

La proposta de Ponència Naional detalla el conjunt de polítiques públiques que han de guiar la governança del país en la propera dècada, assumint que la independència «és un mitjà per aconseguir les millors eines» per a desenvolupar-les, però «no una excusa per a no posar-les en pràctica» amb les existents en cada moment. Assenyala la confrontació democràtica i la negociació, acompanyades dels grans consensos de país, de les mobilitzacions transversals i les polítiques republicanes, com els pilars en la construcció de la República Catalana.

El text considera que la millor manera de resoldre el conflicte és un procés de negociació amb l’estat espanyol que permeti confrontar les idees democràticament. Així, defensa que la millor confrontació democràtica és la negociació, acompanyada de la mobilització al carrer i de l’enfortiment dels grans consensos de país sobre la resolució del conflicte: amnistia i autodeterminació. En aquest sentit, els republicans consideren que l’aposta per la negociació és fonamental per ampliar el coneixement de la causa de la República Catalana i les complicitats internacionals.