Esquerra Republicana Sabadell denuncia que el PSC «instrumentalitza» l’actual presidència de la FAV i alerta que no en representa la «pluralitat»

  • «L’alcaldessa obre un precedent perillós convocant una Junta de Portaveus per condemnar tuits de regidores d’ERC a petició de la FAV. A partir d’ara, ¿qualsevol entitat ho podrà demanar, o és un privilegi reservat a alguns?»

Davant la convocatòria d’una Junta de Portaveus extraordinària per piulades de les nostres regidores, Esquerra Republicana Sabadell vol:

  1. Alertar sobre el perillós precedent que suposa que l’alcaldessa del PSC, Marta Farrés, convoqui una Junta de Portaveus extraordinària a partir de les pressions del president de la Federació d’Associacions Veïnals (FAV) de Sabadell, Manuel Navas, per tal de condemnar expressions de regidores republicanes a Twitter.
  2. Preguntar a l’alcaldessa si a partir d’ara qualsevol entitat de la ciutat que es pugui sentir agreujada a les xarxes per regidors d’aquest consistori ho podrà demanar o si només és, en canvi, un privilegi reservat a alguns.
  3. Denunciar l’evident politització de l’actual president de la FAV, la seva clara instrumentalització per part del PSC i la seva supeditació a aquest partit. Aquesta presidència no representa la pluralitat del moviment veïnal sabadellenc i no n’honora la trajectòria històrica.
  4. Manifestar que ha arribat l’hora de deixar de considerar aquest comportament normal: no, no és normal ni és casual. La seva confrontació obsessiva i sistemàtica contra Esquerra Republicana de Catalunya i contra el moviment independentista no és ni «el moviment veïnal», ni «els veïns», ni «els barris», ni, encara menys, «el poble». El nostre silenci s’ha acabat.
  5. Emfasitzar i deixar meridianament clar que les mentides repetides en comunicats, cartells i xarxes sobre la nostra posició contrària en qüestions com ara el consultori del Poblenou o el pavelló dels Merinals són això: mentides.
  6. Aclarir que els tuits en què les regidores Èlia Soriano-Costa i Francisca Maya denunciaven cartells en què s’assenyala ERC a partir de mentides sobre el nostre posicionament davant diverses qüestions d’actualitat municipal no pretenien, òbviament, agreujar ningú. Si algú del moviment veïnal, amb el qual compartim lluites i del qual formem part, orgullosos, molts de nosaltres, s’ha sentit ofès, volem remarcar que no era la nostra intenció i, òbviament, demanar-li’n disculpes.