Esquerra Republicana proposa una convocatòria d’ajuts extraordinària adreçada a les entitats de cultura popular i tradicional de Sabadell

  • Glòria Llobet: «Mantenen vives les nostres arrels, representen la ciutat i la projecten enfora. No només necessiten suport econòmic directe de l’Ajuntament: també se’l mereixen. Sort n’hem tingut per festa major»

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, el principal de l’oposició, ha proposat al govern municipal la creació d’una convocatòria d’ajuts extraordinària adreçada a totes les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat. Els republicans plantegen un fons al qual totes les colles puguin optar de manera pública i objectiva i en lliure concurrència, i conceben la iniciativa com una via de suport institucional a una manifestació cultural afectada de manera particular per la crisi de la covid. Proposen, també, que l’executiu local estudiï la possibilitat de finançar aquesta convocatòria amb eventuals partides no executades del pressupost de festa major.

Marc González Alomà / Ajuntament de Sabadell

L’ànima de la festa

La regidora Glòria Llobet, del Jovent Republicà, ha apuntat: «Les entitats de cultura popular i tradicional sabadellenques, totes, mantenen vives les nostres arrels, representen la ciutat i la projecten enfora. No només necessiten suport econòmic directe de l’Ajuntament: també se’l mereixen. Sort n’hem tingut: les colles han estat l’ànima i l’esquelet d’una festa que el govern municipal no ha volgut fer major, ens han tornat a fer vibrar malgrat tots els obstacles amb què han topat. Obstacles que les han dut a dir ‘prou’ al tracte que reben de l’executiu local amb una sola veu en una acció inèdita».

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha reblat: «Hem demanat formalment un informe detallat del grau d’execució del pressupost de festa major. Vistes les activitats efectivament programades durant la festa local, tot fa pensar que no se n’ha executat del tot el pressupost. La pandèmia ha fet molt mal en tots els sentits, també en l’econòmic, a les entitats de cultura tradicional i popular locals, i la institució els deu un agraïment i un cop de mà. Fem-ho».