Esquerra Republicana proposa pacificar la rambla des de Doctor Robert fins a Lacy amb una plataforma única amb prioritat per als vianants

  • El pla Sabadell Respira forma part del programa Transformem Sabadell, que agrupa les accions principals que ERC proposa per al pròxim mandat
  • Els republicans presenten una proposta «ambiciosa i valenta» per estendre les pacificacions als set districtes amb una inversió de 21 milions fins al 2027
  • ERC, EUiA i el Jovent Republicà faran difusió del projecte a les tres parades republicanes de Sant Jordi, on regalaran un miler d’oliveres arbequines
  • Gabriel Fernàndez: «El nou govern republicà impulsarà amb decisió aquesta ciutat per passejar-hi que volem; aquests barris amb més verd, menys gris, més comerç de proximitat. Sabadell Respira és la nostra proposta ambiciosa i valenta per generar canvis reals a tots els barris, no només al centre»

ERC Sabadell proposa, per al pròxim mandat, un ambiciós pla de pacificacions que inclou, entre altres accions, la vianantització del tram nord de la rambla entre la plaça del Doctor Robert i el carrer Lacy. Aquesta és, però, només, una de les set actuacions, una per districte, incloses al pla republicà, anomenat Sabadell Respira, dotat amb 21 milions d’euros entre el 2024 i el 2027, i adreçat a fer arribar les pacificacions a tots els barris de la ciutat. Sabadell Respira forma part del programa Transformem Sabadell, que agrupa les accions principals que els republicans sabadellencs proposen per al pròxim mandat, cadascuna de les quals es mostra en un vídeo. L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, ha presentat la proposta amb Sílvia Renom, número 2 de la candidatura d’ERC-EUiA i expresidenta del districte 1, que inclou el centre.

Set districtes, set pacificacions

Les sis altres àrees (una per districte) que ERC Sabadell inclou a Sabadell Respira són:

  • Districte 2: carrer Major / biblioteca dels Safareigs.
  • Districte 3: Bonaigua / Pedraforca / plaça del Pi (connectant els parcs del Torrent de la Romeua i del Nord).
  • Districte 4: voreres de l’eix Macià.
  • Districte 5: carretera de Molins de Rei fins a l’escola Teresa Claramunt.
  • Districte 6: Passeig dels Almogàvers (ara, només acció d’urbanisme tàctic). Plaça Creu Barberà fins plaça Barcelona, progressivament.
  • Districte 7: Plaça Marx / Onyar / centre cívic.

Per Sant Jordi, 1.000 oliveres republicanes

ERC Sabadell donarà a conèixer diumenge la proposta Sabadell Respira a les tres parades republicanes d’aquest Sant Jordi a la ciutat: les d’ERC i el Jovent Republicà, a la plaça Doctor Robert (just davant dels Padres) i la d’EUiA, situada a la cantonada de la rambla amb el carrer Lacy. Els republicans hi repartiran gratuïtament un miler de plançons d’olivera arbequina.

Ambició i valentia per a una ciutat verda

L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, «l’alcalde de la gent», ha dit: «Totes les pacificacions dels últims anys, totes sense excepció, duen segell republicà: Sant Pere, Indústria, els entorns d’escoles com l’Enric Casassas, el Pau Casals o l’escola Serra canvis culminats, en alguns casos, el mandat actual són fruit del Govern de Transformació 2015-2019. El PSC, però, caracteritzat pel cotxisme militant, ha aturat aquesta transformació: al nord de la ciutat, ha revertit vianantitzacions, i, al centre, per exemple, ha mutilat el projecte per pacificar Indústria fins a l’estació d’autobusos. No ho fan o ho fan tímidament, i sempre a partir de projectes que vam dissenyar nosaltres el mandat anterior, perquè no hi creuen, perquè no és el seu model».

Fernàndez ha afegit: «El nou govern republicà impulsarà amb decisió aquesta ciutat per passejar-hi que tots volem; aquests barris amb més verd, menys gris, més comerç de proximitat. Sabadell Respira és la nostra proposta ambiciosa i valenta per generar canvis reals a tots els barris, no només al centre. Toca —no podem ajornar-ho més— pacificar la rambla, podem fer-ho perfectament fins a Lacy, ho farem. Però anirem molt més enllà: Sabadell Respira planteja un pla d’actuació per pacificar àrees als set districtes de la ciutat, sempre escoltant tothom i equilibrant els usos de l’espai públic, amb el consens veïnal necessari. Ningú s’ha penedit mai d’haver pacificat una via: és bo per als veïns, és bo per als comerciants, és bo per a tothom. I, per tant, no es pot limitar ni s’ha de limitar, només, al centre de la ciutat. Nosaltres creiem en el Sabadell sencer; això és el Sabadell de la gent: el dels barris, el de tots els barris, i, per tant, pensem que tots els barris tenen dret a aquestes àrees pacificades, no només el centre. N’estem convençuts i, si sóc alcalde, serà possible».

La candidata Sílvia Renom, expresidenta del districte 1 i número 2 de la candidatura d’ERC-EUiA, ha afirmat: «El pla Sabadell Respira és una proposta que fomenta fer barri, fer ciutat, ja que convida a passejar, en un espai més ampli on pots anar a comprar amb tranquil·litat, un espai de trobada al voltant d’una taula prenent un cafè, per exemple, i que, per tant, promou el dinamisme comercial, elaborant de manera paral·lela estratègies de promoció del comerç. Òbviament, una proposta com aquesta va acompanyada de propostes que contemplin l’afectació als veïns i la viabilitat i sostenibilitat viària, i que contemplen canvis en la nostra flota d’autobusos; canvis de ruta, per exemple, a la rambla. Sabadell Respira és sinònim de salut, menys contaminació acústica i atmosfèrica, menys massificació d’alguns carrers i anar treballant cap a la recuperació d’una ciutat que no rebutja el cotxe, sinó que busca humanitzar els nostres carrers».