Esquerra Republicana proposa en una moció la construcció d’un nou ‘skatepark’ per a diverses disciplines al parc Catalunya

És fruit del treball conjunt amb la plataforma Skatepark Sabadell i un exemple de la tasca d’altaveu de les reivindicacions juvenils que porta a terme el Jovent Republicà

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell va registrar l’11 d’octubre una moció per al pròxim Ple de dimarts 5 en què l’insta a aprovar la construcció d’un nou parc de patinatge (skatepark) multiús a la zona del parc Catalunya on hi ha l’actual, construït fa més de deu anys i actualment molt deteriorat. La iniciativa és fruit del treball conjunt dels republicans i les seves joventuts, el Jovent Republicà, amb la plataforma Skatepark Sabadell, que en reivindica la renovació.

Teaser del vídeo elaborat pel Jovent Republicà de Sabadell

Què demana la moció?

La moció presentada per Esquerra Republicana proposa, en concret, “la construcció d’un nou parc de patinatge a la mateixa zona on es troba l’actual; que sigui multiús incorporant un ‘bowl’ i una ‘skate plaza’, de manera que s’hi puguin practicar alhora diverses disciplines esportives (‘skate’, BMX/bicicleta, ‘scooter’/patinet, ‘roller’ / patins en línia, etc.), i que tingui un espai per a principiants”.

I, en un segon punt, la moció demana “que es tingui en compte l’opinió dels agents implicats; sobretot, la plataforma ciutadana Skatepark Sabadell, a l’hora de dissenyar el nou parc de patinatge”.

Millora de l’espai públic

En una roda de premsa conjunta amb la plataforma, el portaveu republicà a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha dit: “Amb iniciatives com ara aquesta, amb impacte en la vida quotidiana de les persones, vetllem perquè un espai públic de qualitat garanteixi el benestar de tothom”.

El text repassa, en l’exposició de motius, les característiques i els usos de l’equipament, i en constata el deteriorament i el fet que un miler de persones també l’han denunciat i han donat suport a la construcció d’un nou parc de patinatge al web change.org.

La regidora d’Esquerra Republicana i del Jovent Republicà a l’Ajuntament de Sabadell, Glòria Llobet, apunta: “Des del grup municipal, ens hem reunit amb la plataforma Skatepark Sabadell i ens han demanat ajuda per posar el tema a l’agenda política local. No ens podem permetre que s’expulsi el jovent de l’espai públic per una falta d’inversió en un espai tan important com el parc de patinatge, que aplega tantes persones, i és per aquest motiu que és necessària la construcció d’un nou parc de patinatge a Sabadell. El col·lectiu ja disposa, fins i tot, d’una primera proposta per al nou espai”.

La nova portaveu del Jovent Republicà a Sabadell, Alba Torras, ha afegit: “Es tracta d’un exemple de la tasca d’altaveu que, com a organització juvenil vinculada a Esquerra Republicana, fem de les reivindicacions dels joves de la ciutat”.

Per explicar-ho, un vídeo

El Jovent Republicà de Sabadell ha rodat i està elaborant un vídeo en què dóna a conèixer la situació del parc de patinatge del parc Catalunya i explica els motius de la moció registrada per Esquerra Republicana amb què, si el Ple l’aprova, s’insta el govern de l’Ajuntament de Sabadell a renovar les instal·lacions. El vídeo es podrà pot veure properament al web sabadellrepublicana.cat i les xarxes d’Esquerra Republicana Sabadell i del Jovent Republicà de Sabadell, on ja se n’ha publicat un teaser.