Esquerra Republicana farà un pla de xoc per posar al dia les escoles públiques de Sabadell amb una inversió de 10 milions d’euros al llarg del pròxim mandat

  • L’alcalde de les escoles forma part del programa Transformem Sabadell, que agrupa les accions principals que ERC proposa per al pròxim mandat
  • Els republicans es comprometen a crear l’escola bressol de la Concòrdia, aturada pel govern local del PSC, ampliant l’actual escola d’adults amb una inversió de dos milions d’euros. L’equipament estaria fet a finals de mandat
  • Gabriel Fernàndez: «Els meus tres fills han estudiat en escoles públiques d’aquesta ciutat, cosa que no poden dir tots els polítics»

ERC Sabadell proposa un pla de xoc per posar al dia les escoles públiques amb edificis més malmesos gràcies als recursos d’un fons que podrà comptar, també, amb la col·laboració d’altres administracions. L’acció, titulada L’alcalde de les escoles, forma part del programa Transformem Sabadell, que agrupa les accions principals que els republicans sabadellencs proposen per al pròxim mandat, cadascuna de les quals es mostra en un vídeo. Els republicans volen invertir-hi 10 milions d’euros el mandat que ve (2023-2027), i volen concloure el pla en vuit anys, és a dir, dos mandats; es comprometen a fer-ho prioritzant els casos segons criteris objectius i, sempre, en coordinació amb Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat i amb les comunitats educatives dels centres, i en contacte estret amb els seus equips directius. L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, ha presentat la proposta amb l’actual portaveu adjunta i candidata Èlia Soriano-Costa i amb el psicopedagog Pere Farrés, regidor responsable d’educació del grup municipal, també, candidat d’ERC-EUiA.

«La bressol de la Concòrdia és teva»

Esquerra Republicana Sabadell també ha refermat el seu compromís de tirar endavant la construcció de l’escola bressol de la Concòrdia, prevista pel Govern de Transformació 2015-2019, del qual formava part ERC, i aturada per l’actual govern municipal del PSC. La proposta dels republicans és fer-la ampliant l’actual escola d’adults del barri; tots dos equipaments i tots dos alumnats conviurien en un sol edifici ampliat. Amb una inversió de dos milions d’euros, l’escola bressol de la Concòrdia seria una realitat dins el pròxim mandat. Acolliria uns 100 infants dividits en una línia d’I-0 i tres d’I-1 i I-2. La transformació de l’equipament (l’abans i el després) s’il·lustra a l’animació amb què els republicans comuniquen les seves propostes educatives.

La importància dels edificis en què s’educa

L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, «l’alcalde de la gent», ha dit: «Els meus tres fills han estudiat en escoles públiques d’aquesta ciutat, cosa que no poden dir tots els polítics. L’Ajuntament, com a titular dels edificis, és corresponsable del seu estat juntament amb el govern. Fins ara, s’hi ha treballat, és cert; Educació també ha actuat i actua en diversos centres de la ciutat –fins i tot, en alguns que no són de titularitat seva–, però no n’hi ha prou. Hi ha cobertes d’amiant, hi ha tancaments per millorar, hi ha condicions tèrmiques que cal resoldre, hi ha actuacions pendents per garantir que els alumnes amb mobilitat reduïda puguin gaudir dels equipaments. Tot plegat ho farem amb una inversió de 10 milions d’euros el mandat que ve, i ho farem anant a buscar recursos en altres administracions i, com sempre, d’acord amb el Departament d’Educació del govern i en diàleg permanent amb les comunitats educatives».

Fernàndez ha afegit: «L’actual govern del PSC ha renunciat a construir l’escola bressol de la Concòrdia que aquest mateix partit havia promès el 2015 en campanya. Ells han decidit no fer-la i nosaltres hem decidit que la farem. Com diem a la nostra cançó Sabadell és teu, ‘l’escola bressol de la Concòrdia és teva’. És de les famílies del barri. La necessiten i se la mereixen».


El psicopedagog Pere Farrés, regidor responsable d’educació del grup municipal i número 5 de la candidatura ERC-EUiA, ha afirmat: «L’educació és un dels pilars imprescindibles per assolir la transformació que volem de Sabadell. Apostem per realitzar un pla de renovació integral dels centres educatius més envellits de la ciutat i proposar un calendari de substitució de les teulades d’amiant de totes les escoles que pateixin aquest problema. Cal dignificar els edificis escolars, els seus espais i els seus entorns per aconseguir eliminar el seu envelliment estructural, i, així, construir entorns segurs i amables on oferir els millors processos d’aprenentatge».