Esquerra defensa una taula post-COVID-19 «de tot Sabadell» que «aprofiti el talent i l’experiència» de tots els partits i entitats

  • Gabriel Fernàndez proposa a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament «una taula amb la màxima força, que no neixi coixa ni feble»; «comunitària i, alhora, tècnica; amb poder de decisió en lloc de merament consultiva»
  • «Tenim l’oportunitat de repensar la ciutat. No es tracta de fer-nos una foto ni de cobrir l’expedient. Fem-ho tots els partits i entitats», afegeixen els republicans, i proposen SBD Cercle d’Entitats com a interlocutor

Esquerra Republicana Sabadell ha defensat aquest matí a la Junta de Portaveus telemàtica de l’Ajuntament de Sabadell que el consistori lideri la constitució d’una taula de ciutat àmplia, ambiciosa i efectiva en què es consensuïn solucions davant la crisi econòmica i social per la pandèmia de COVID-19. El grup municipal republicà, el principal de l’oposició, proposa una mesa (o meses) on hi hagi tots els partits amb representació consistorial i, també, totes les entitats i sectors, sense exclusions; que sigui comunitària i decisiva en comptes de, només, institucional i tècnica, i que funcioni amb eficiència i eficàcia. Els republicans proposen la xarxa SBD Cercle d’Entitats com a punt de partida per al nou espai, sense descartar-ne altres que no en formin part.

Escoltar tothom, aprofitar tothom

El portaveu republicà a Sant Roc, Gabriel Fernàndez, ha defensat «una taula de tota la ciutat, no d’una part de la ciutat», i ha afegit: «No ens podem permetre el luxe que aquest espai de debat i decisió imprescindible neixi feble ni coix; s’ha de posar en marxa amb tanta força i amb tant consens com sigui possible, i s’ha de poder beneficiar de l’experiència i el talent de tothom. Prescindir de les veus de tots els partits, entitats i sectors —girar-los l’esquena— seria una irresponsabilitat que no ens podem permetre, i generaria espais coixos i febles. La mesa de crisi ha de ser realment ciutadana, comunitària, en comptes de només tècnica i institucional, i ha de tenir un poder de decisió real: ha de ser executiva, no només consultiva».

La portaveu adjunta del grup municipal republicà, Èlia Soriano-Costa, remarca: «No es tracta de fer-nos una foto ni de cobrir l’expedient. La ciutadania ens demana solucions concretes als greus problemes socials i econòmics derivats de la crisi sanitària en lloc de titulars buits i polèmiques interessades. Amb el lideratge de l’Ajuntament (de totes les forces: de la corporació sencera) i en col·laboració estreta amb la societat civil, cal redreçar la ciutat, dissenyar el Sabadell que vindrà tal com el volem després d’aquesta crisi sanitària. Sabadell ha de recuperar el dinamisme econòmic i no pot deixar enrere cap persona ni família: cap sabadellenc, visqui al barri on visqui, en pot quedar exclòs. Això només ho aconseguirem junts».

Sumar experteses contra la crisi

Soriano-Costa apunta: «Parem l’orella: cal actuar ara i fer-ho estratègicament: a temps i amb eficiència. Desaprofitar les experteses i els actius de tots els actors locals, renunciar a aquest espai ampli, denotaria una preocupant manca de lideratge d’un govern que s’anomena d’esquerres. Els recursos i mesures anunciats han parat el cop més o menys, però és clar que no n’hi ha prou. Hem de ser proactius de debò i començar a treballar plegats amb visió de futur mentre resolem l’emergència».

Fernàndez conclou: «Esquerra Republicana és lleial a Sabadell i a la seva gent, a la qual es deu, i creiem que cal que, en aquesta taula, tots els partits (hem donat suport a la proposta inicial de la Crida i l’hem desenvolupat), però, també, totes les entitats i tots els sectors treballem plegats, arremangats, per sortir-nos-en. En aquesta crisi, més que en qualsevol altra, hi ha, també, una oportunitat: la de generar i liderar un nou model de ciutat que beneficiï tothom; una oportunitat que només aprofitarem si treballem colze a colze, si més no, tots els partits i totes les entitats, amb SBD Cercle d’Entitats com a interlocutor clau».