ERC constitueix el Govern Republicà de Sabadell per atendre ciutadans i entitats, fiscalitzar un govern que «no està a l’altura» i bastir-ne «l’única alternativa possible»

  • La nova organització de treball del primer grup de l’oposició, inèdita en la governança de la ciutat, assigna a cada edil un districte i un seguit d’àrees de gestió en les quals és expert i per als quals serà l’interlocutor de referència
  • Gabriel Fernàndez: «Amb totes les eines de què disposem, som al carrer, a cada barri, a les xarxes, amb vocació de govern i voluntat d’escoltar. L’objectiu és ambiciós: liderar i ajudar a construir la Sabadell republicana capital dels drets socials»

Els set regidors d’Esquerra Republicana l’Ajuntament de Sabadell, el grup municipal de l’oposició més gran dels últims 20 anys, s’han constituït com a Govern Republicà de la ciutat. Es tracta d’una nova organització de treball, inèdita a Sabadell, per atendre millor els ciutadans, plantejar i fer possibles canvis per millorar-ne la vida, fiscalitzar l’executiu del PSC, Junts i Podem, i construir-ne «l’única alternativa possible amb tothom que vulgui ajudar-hi». L’equip republicà al consistori sabadellenc assigna a cada regidor un districte de Sabadell i un seguit d’àrees de gestió en les quals és expert o fa el seguiment de l’acció de govern. Segons aquest esquema, els veïns i les entitats podran adreçar-se al seu edil de referència per fer-li arribar les seves propostes o inquietuds.

Detall de la publicació que arribarà a totes les llars de Sabadell

Innovar en la governança municipal

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell i del Govern Republicà, Gabriel Fernàndez, ha afirmat en la roda de premsa telemàtica en què s’ha presentat la nova organització del grup municipal als mitjans de comunicació: «Ens veiem forçats a constituir el Govern Republicà de Sabadell, iniciativa inèdita en la governança de la ciutat, davant la incapacitat de Marta Farrés d’establir un diàleg real i sincer amb el primer grup de l’oposició amb la ciutat com a prioritat. Amb totes les eines de què disposem com a principal grup de l’oposició, som al carrer, a cada barri, a les xarxes, amb vocació de govern i voluntat d’escoltar. L’objectiu és ambiciós: liderar i ajudar a construir una ciutat per sentir-nos-en orgullosos: la Sabadell republicana capital dels drets socials».

Fernàndez ha afegit: «Som l’única alternativa possible, amb tothom que vulgui ajudar-hi, a un govern municipal sociovergent hereu directe del bustisme, que no està a l’altura, sense lideratge ni projectes propis i amb una visió de ciutat caduca, que, per això, es veu obligat a vendre fum, a generar ‘fake news’ sovint i a viure de rendes; concretament, dels projectes del Govern de Transformació (2015-2019), que presenta a la gent com a propis. Lluny del sentit de ciutat i de la cerca de consens polític, veiem com el PSC fa servir l’Ajuntament de tots amb fins partidistes com ha fet sempre, com fa en altres municipis metropolitans on governa o a la Diputació de Barcelona».

La portaveu adjunta del Govern Republicà, Èlia Soriano-Costa, ha reblat: «Som l’equip municipal sorgit de les eleccions del maig del 2019 i que és un reflex de la gent de Sabadell. Set regidors que, gràcies a la confiança de prop de 20.000 sabadellencs, ens posem a la disposició de totes les persones i de totes les organitzacions de la ciutat per proposar i impulsar accions que millorin la qualitat de vida de tothom, i, també, per supervisar i fiscalitzar l’acció de l’executiu actual amb rigor. En definitiva, acceptem el repte d’impulsar a Sabadell un nou model de governança proper, ètic i eficaç».

Roda de premsa telemàtica de presentació del Govern Republicà de Sabadell

Un regidor republicà per a cada districte

Districte 1
Gabriel Fernàndez i Díaz
Portaveu
Presidència

Districte 2
Èlia Soriano i Costa
Portaveu adjunta
Universitats i Recerca, Empresa, Comerç, Recursos Humans, Administració Electrònica i Turisme

Districte 3
Pere Farrés i Berenguer
Educació, Habitatge, Capacitats Diverses i Memòria Històrica

Districte 4
Glòria Llobet i Torres
Salut, Cultura, Cicles de Vida, Joventut, Participació i Benestar Animal

Districte 5
Santi Valls i Molina
Desenvolupament Sostenible, Urbanisme i Mobilitat

Districte 6
Raül Garcia i Barroso
Esport, Transparència, Seguretat (Policia Municipal), Serveis Municipals i Cohesió Territorial

Districte 7
Francisca Maya i Heredia, Popi
Acció Social, Feminismes, Drets Civils, Cooperació i Nova Ciutadania