- El projecte Amfiteatre Jove forma part del programa Transformem Sabadell, que agrupa les accions principals que Esquerra Republicana Sabadell proposa per al pròxim mandat municipal
- Els treballs per fer-ho possible començarien el mandat que ve (2023-2027)
- Gabriel Fernàndez: «Aconseguirem un equipament estructural, modern i estable per poder gaudir de la programació que hi volem oferir al jovent de la ciutat, a les entitats i companyies teatrals, i, també, a les famílies»
ERC Sabadell proposa protegir i aïllar l’escenari de l’amfiteatre del parc Catalunya amb una coberta amb plaques solars, crear-hi nous serveis a sota (camerinos, magatzems, etc.) i, també, rehabilitar les grades de l’espai. Els treballs per executar el projecte republicà Amfiteatre Jove, amb un pressupost d’1,1 milions d’euros, començaran el mandat que ve (2023-2027). La iniciativa forma part del programa Transformem Sabadell, que agrupa les accions principals que els republicans proposen per al pròxim mandat, cadascuna de les quals es mostra en un vídeo. L’alcaldable Gabriel Fernàndez ha presentat l’acció in situ amb la candidata Èlia Soriano-Costa, número 4 d’ERC-EUiA, actual portaveu adjunta del grup republicà a l’Ajuntament de Sabadell i, també, directora executiva de l’Institut Català de les Dones.
👉 El projecte #AmfiteatreJove forma part del programa #TransformemSabadell, que agrupa les accions principals que @Esquerra_ERC #Sabadell proposa per al pròxim mandat
— ERC Sabadell #GuanyemElSabadellDeLaGent (@erc_sbd) May 23, 2023
👉 Els treballs per fer-ho possible començaran el mandat que ve (2023-2027) i tenen un cost d’1,1 milions pic.twitter.com/rCtZNNWAgj
Dignificar i potenciar un espai únic
L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, «l’alcalde de la gent», ha dit: «Transformar Sabadell també implica pensar, comptar amb infraestructures que donin resposta a diferents necessitats; en aquest cas, dels joves de la ciutat. Nosaltres volem que aquest nou amfiteatre, aquesta remodelació de l’amfiteatre del parc Catalunya, hi creï una infraestructura que permeti establir una programació cultural d’arts escèniques i oci en un espai que serà d’ús polivalent, de forma estable, de bon nivell i d’alta qualitat, al millor nivell del que poden ser espais d’aquestes característiques d’altres ciutats europees. Perquè volem promoure un programa estable d’oci i cultura jove a la ciutat i, també, d’arts escèniques, sense oblidar el públic familiar».
»També pensem que hem de poder conciliar el descans amb la possibilitat de gaudir de bons espectacles al més alt nivell, amb bona acústica. I això és possible ja que tenim una coberta que protegeix del so i que el concentra, i, a més a més, que té un aïllament acústic adient, que fa compatible que el dret a l’oci i portar una programació d’alta qualitat amb un gran nivell acústic convisqui amb protegir, també, el descans dels veïns dels barris propers.»
»A més a més, millorem, també, tot el sistema de les grades: posarem al dia a les grades que actualment existeixen, i creiem que, amb tot plegat, potenciarem encara més el parc Catalunya. Pensem que aquest lloc, a més, és un bon lloc central de la ciutat. I, al mateix temps, ben comunicat, amb bona cobertura d’autobusos per tenir, ràpidament, accés a vies de primer nivell. Per tant, és un lloc que té múltiples possibilitats sempre que sapiguem invertir correctament en un equipament estructural, modern i estable per poder gaudir d’aquesta programació que hi volem oferir al jovent de la ciutat, a les entitats i companyies teatrals, i, també, a les famílies, que també hi podran gaudir, durant la majoria de mesos de l’any, d’un espai amable a l’aire lliure.»
Temporada de nou mesos
La número 4 d’ERC-EUiA, actual portaveu adjunta del grup republicà a l’Ajuntament de Sabadell i, també, directora executiva de l’Institut Català de les Dones, Èlia Soriano-Costa, ha afirmat: Hi ha dues coses, intervenir sobre la coberta i sobre l’escenari, la qual cosa ens permetrà tenir una estructura fixa, que sigui també adreçada o orientada a aquest canvi climàtic, a aquesta renovació d’energia que tenim, que sigui sostenible, això és molt important, i actuar, també, sobre les graderies, que s’han de renovar, s’han de reconstruir perquè estan molt fetes malbé, i, si volem que es continuïn fent servir, sobretot en seguretat, si pensem en públic familiar, han de ser segures i han de ser renovades. Per tant, actuació en dues fases, hi ha molts blocs molt grossos: sobre l’escenari i coberta i sobre la graderia o l’espai d’estada.»
»El que sí que creiem és que ha de continuar sent un espai obert, que el pugui fer servir tothom, i està adreçada, la proposta, perquè tothom la pugui fer servir, que tingui una temporada llarga d’ús, que sigui, aproximadament, de nou mesos, perquè tenim un clima que ens ho permet i que, per tant, ens permet donar una oferta cultural molt llarga. A més a més, està en un punt molt important de la ciutat perquè connecta amb cinc barris diferents, està a tocar de cinc barris diferents, i, per tant, dóna servei a tota la ciutat.»
»El cost de tot això està calculat en un 1,1 milions d’euros i s’hauria de poder executar, si comencem des del primer dia i si es prioritza, perquè per a nosaltres la cultura és una cosa prioritària, en un termini de quatre anys. Hauríem de poder disposar de l’equipament completament acabat sense que això impedeixi poder-ho fer servir durant aquest temps. Això és una cosa molt important. No volem tancar ni volem perdre aquest espai, no el podem deixar aquí abandonat, però no podem deixar-lo de fer servir mentre s’estigui fent aquest projecte.»