ERC, amb la Crida i Junts, presenta una moció d’urgència de rebuig a la sentència del TS contra l’exhibició de banderes no oficials

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell ha treballat en la redacció i la gestió d’una moció d’urgència contra la sentència del Tribunal Suprem (TS) espanyol feta pública ahir que prohibeix l’exhibició de banderes i símbols no oficials en edificis públics. La moció l’han presentat conjuntament al Ple d’avui els grups d’Esquerra Republicana, la Crida i Junts, que sumen 13 dels 27 regidors, tot i que s’ha ofert a tots els grups del consistori per presentar-la-hi plegats.

Moció d’urgència presentada per ERC, la Crida i Junts

La sentència del Supremo

La resolució del Supremo anul·la un acord de l’Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife per exhibir la bandera nacional canària a la seva seu. La resolució estima el recurs de l’Advocacia de l’Estat espanyol contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Canàries, que havia considerat que l’hissat estava «perfectament contemplat» dins la legalitat espanyola.

Posició unànime del consistori

El portaveu republicà a Sant Roc, Gabriel Fernàndez, ha dit: «Una vegada més, la justícia espanyola atempta contra drets i llibertats fonamentals. Hi ha en joc la sobirania d’aquest Ple i el dret a la llibertat d’expressió. Cal que l’Ajuntament de Sabadell es manifesti amb convicció i fermesa, i per això hem treballat en la redacció i la gestió d’aquesta moció d’urgència, que ERC presenta amb els grups de la Crida i Junts».