El sabadellenc Quim Belmonte, nou portaveu comarcal del Jovent Republicà

La santcugatenca Mariona Arnau, secretària d’organització

Aquest 11 de desembre de 2022, les Joventuts d’Esquerra Republicana del Vallès Occidental van celebrar, a Santa Perpètua de Mogoda, el seu IV Congrés Regional. El Jovent Republicà vallesà inicia una nova etapa amb nova una generació al capdavant de l’organització, amb representació d’arreu del territori vallesà.

Aquest cap de setmana més de 50 joves es van aplegar a Santa Perpètua de Mogoda per fer balanç dels darrers dos anys. Anys marcats per la superació de la pandèmia de la Covid-19, l’augment dels preus de les necessitats i els productes bàsics, i la mirada posada en l’horitzó 2023, les properes eleccions municipals.

Posant el focus en les crisis que travessen les noves generacions com ara la precarietat, l’emergència climàtica, l’auge de l’extrema dreta i els valors conservadors, la repressió de l’Estat espanyol contra les aspiracions democràtiques o la falta de salut mental; el nou portaveu, Quim Belmonte, va destacar “la necessitat d’un jovent vallesà organitzat”.

“Necessitem enfortir l’organització per fer front al context de crisi que vivim els joves al territori”, va afirmar.

A la cloenda, el portaveu nacional, Pol Baldomà, va reivindicar el Jovent Republicà com l’eina útil per transformar la societat del Vallès Occidental.

La configuració final de l’equip a la Permanent Regional ha estat el següent:

  • Portaveu – Quim Belmonte Garcia
  • Organització – Mariona Arnau Garcia
  • Finances – Andreu Gaya Trujillo
  • Activisme i Formació – Uixa Polo Llorens
  • Política Municipal i Campanyes – Martí Pedret Ullés
  • Feminismes – Laura
  • Comunicació i Imatge – Sergi Garcia Vázquez

També van ser escollides les persones que representaran el Vallès Occidental al màxim òrgan de les Joventuts d’Esquerra Republicana, el Consell Nacional del Jovent Republicà. Entre elles trobem l’egarenc Albert Gallardo Ferrand, la santcugatenca Mariona Arnau Garcia, el vilacavallenc Martí Pedret Ullés, la ripolletenca Núria Escursell Serra i el perpetuenc Sergi Garcia Vázquez.