El president d’Esquerra Republicana Sabadell, Santi Valls, escollit conseller nacional del partit

  • Amb 1.204 vots, Valls és el cinquè candidat masculí que ha obtingut més suport a la jornada electoral prèvia al 29è Congrés Nacional d’ERC
  • Quatre militants del Vallès Occidental, entre els 30 nous membres del Consell Nacional, màxim òrgan entre congressos, on la comarca dobla representació

El president de la secció local a Sabadell d’Esquerra Republicana, el també regidor Santi Valls, geògraf urbanista, l’han escollit conseller nacional en la jornada electoral d’aquest cap de setmana, prèvia al 29è Congrés Nacional dels republicans, que se celebrarà a principis del 2023. Amb 1.204 vots, Valls hi ha estat el cinquè candidat masculí amb més vots: 1.204.

Tres sabadellencs al Consell

Entre els 30 nous consellers escollits (15 homes i 15 dones), hi ha tres altres militants del Vallès Occidental: Helena Solà, portaveu a Cerdanyola del Vallès; Jaume Puig, alcalde d’Ullastrell, i Eva Soler, primera tinent d’alcalde de Palau-solità i Plegamans. Això suposa que la comarca dobla la seva representació al Consell Nacional d’ERC, màxim òrgan del partit entre congressos.

Dos altres sabadellencs formen part del Consell Nacional d’ERC: Juli Fernàndez, alcalde 2015-2017 i actual conseller de Territori del govern de la Generalitat, i Mingo Meseguer, president de la sectorial de Treball, Autònoms i Economia Social de la formació republicana.

La nova Executiva Nacional

La candidatura al 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana, «Més republicanisme, més llibertat», encapçalada pel president i la secretària general, Oriol Junqueras i Marta Rovira, ha rebut el suport del 87% dels vots emesos de la militància en la jornada electoral d’aquest 6 de novembre, que, a més, ha comptat amb un 50,2% de participació, una xifra similar a les eleccions de l’anterior congrés, el 2019, que va ser del 57,2%. En concret, hi han votat 4.309 militants; 3.747, a favor de la candidatura de Junqueras, Rovira, Aragonès i Vilalta, i 562 en blanc.

A l’Executiva Nacional renovada, hi ha veïns del Vallès Occidental com Enric Marín, de Cerdanyola del Vallès, secretari d’Educació i Cultura, o Raül Romeva, de Sant Cugat del Vallès, vicesecretari general de Prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports. La presidenta Carme Forcadell, sabadellenca, copresideix l’Assemblea de Dones d’ERC i, en conseqüència, és integrant de l’Executiva Nacional.

Qui és Santi Valls?

Santi Valls i Molina (Sabadell, 1973) està casat i és pare de dues filles. És llicenciat en Geografia per la UB i ha cursat diversos postgraus. Ha estat professor de l’International University Study Center (IUSC) i de l’Escola de Policia de Catalunya. Ha treballat com a assessor d’ERC a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i és tècnic de la Secretaria de Política Municipal.

A Esquerra Republicana Sabadell, és actualment regidor del grup municipal a l’Ajuntament (des del 2019) i president de la secció local (des del 2017). N’és militant des del 2007 i ha format part de l’executiva local des del 2014. També ha estat membre, entre el 2014 i el 2019, de l’executiva de la federació comarcal del Vallès Occidental de la formació republicana.

En l’àmbit cívic, va ser monitor de l’esplai La Roda i va formar part de la creació de la primera cooperativa de consum ecològic de Sabadell, Teixint la Terra. És soci d’Òmnium Cultural i del Centre d’Esports Sabadell.