El Grup Municipal registra dues mocions defensant els drets dels seus ciutadans i ciutadanes

Aquest matí el Grup Municipal d’Esquerra Republicana ha realitzat una roda de premsa on ha presentat les dues mocions que ha registrat per al proper Ple i quina ha estat la motivació de fer-les.

Gabriel Fernàndez, el portaveu del Grup Municipal, ha explicat que “les dues mocions que portem responen a la voluntat de millorar i protegir els drets de la nostra gent. S’han donat dues situacions en la que els drets han estat vulnerats, i això ens ha portat a voler defensar-los a Ple”.

Raul Garcia Barroso, regidor del Grup Municipal, ha explicat la moció sobre l’obertura de les piscines municipals en episodis d’alerta per onada de calor. Raul ha explicat que “El govern no va complir l’ordenança municipal el dia 29 de juny, i va limitar l’accés a la piscina municipal. No podem permetre que això passi. Una part de la gent ha vist vulnerats els seus drets no complint amb l’ordenança municipal, que estableix que en onades de calor les piscines han d’estar obertes. Per tant, esperem una rectificació del govern”.

El que mostrem és la preocupació davant d’una forma d’entendre la gestió pública, un estil,  que no compartim. Gairebé 6.000 persones, d’acord amb els números que tenim, han vist vulnerats els seus drets per aquesta decisió.

La segona moció, presentada per la portaveu adjunta,  Èlia Soriano Costa, ha estat presentada conjuntament amb els Grups Municipals de la Crida per Sabadell i de Junts per Sabadell i tracta sobre els dictàmens emesos pel Grup de Treball de Detencions Arbitràries de les Nacions Unides. Èlia Soriano ha explicat que “presentem una moció conjuntament que busca posicionar el ple en favor dels drets dels dos Presos polítics sabadellencs i que exigim complir l’informe del grup de Treball de la ONU”

Per acabar, Gabriel Fernàndez ha defensat que “A Sabadell el 53,87% va votar a formacions que estan en contra de l’existència de Presos polítics. Si comptem que hi ha persones de les formacions de PSC que tampoc estan a favor, la xifra puja més. Sabadell ha d’estar al costat dels seus ciutadans i exigir el compliment de l’informe que el grup de treball de la ONU que demana el seu alliberament”.