Educació referma a ERC Sabadell el compromís de construir l’IES Narcisa Freixas i la segona fase de l’institut-escola Virolet de manera imminent

  • Gabriel Fernàndez: «Esquerra Republicana hem fet i farem el que calgui perquè els equipaments pendents siguin una realitat al més aviat possible»
  • Educació ha invertit des del 2015, amb ERC, 20 milions d’euros en construcció de centres educatius a la ciutat, esforç inversor inèdit «d’àmplia repercussió social als barris de Sabadell», segons l’alcaldable i portaveu republicà

El Departament d’Educació del govern de la Generalitat ha refermat a Esquerra Republicana Sabadell el compromís de tirar endavant la construcció de l’IES Narcisa Freixas, al barri de l’Eixample, i la construcció de la segona fase de l’institut-escola Virolet, a Can Llong, de manera imminent. El conseller, Josep Gonzàlez-Cambray, ho ha manifestat a l’alcaldable i portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, al llarg de diversos contactes mantinguts els últims mesos per fer seguiment de les accions a la ciutat. Un diàleg en el qual han participat, també, la portaveu adjunta republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Èlia Soriano-Costa; la directora dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Maite Fons, i el director general de Centres Públics, Jean-Marc Segarra.

«Compromís inequívoc i prioritari»

Gabriel Fernàndez ha afirmat: «Puc anunciar que hem aconseguit el compromís inequívoc i prioritari del govern de Catalunya que el procés administratiu de la construcció de l’institut Narcisa Freixas i de la segona fase de l’institut-escola Virolet s’activarà immediatament, que és el que reclamen, amb tota la raó, les comunitats educatives dels dos centres. Lamentem que l’actual govern municipal de Sabadell hagi trigat tres anys ben bons a adequar el terreny del Narcisa Freixas, pas imprescindible per cedir-lo a la Generalitat i perquè el govern del país es pogués posar a treballar. Ens satisfà que, així, es pugui tirar endavant una nova concreció del mandat anterior, que és –recordem-ho– fruit de l’acord pres el 2019 a la Taula de Planificació Escolar, que feia efectiu el Mapa Escolar aprovat el 2017, també durant el Govern de Transformació. Esquerra Republicana Sabadell hem fet, fem i farem tot el que calgui perquè els equipaments pendents siguin una realitat al més aviat possible».

Arraona, formació professional i amiant

ERC Sabadell també ha constatat amb Educació l’avanç de la construcció de l’institut Arraona, al barri de Can Llong, segons les previsions anunciades a les famílies i a l’equip directiu.

A més, el conseller Gonzàlez-Cambray ha exposat als republicans sabadellencs la millora de l’oferta de formació professional (FP) a la ciutat, amb increment del nombre de places (7.600 més a tot Catalunya) i creació de nous cicles formatius. El titular d’Educació ha remarcat que aquest curs, per primera vegada, es començaran a reduir les ràtios d’alumnes per aula, amb 20 a cada grup de P-3; això permetrà arribar al 2030 havent estès la mesura a tots els centres i nivells.

I, finalment, el grup municipal ha posat sobre la taula la urgència de retirar tot el fibrociment (uralita) de les teulades de les escoles i dels instituts de la ciutat.

20 milions d’euros des del 2015

El Departament d’Educació de la Generalitat ha invertit des del 2015, amb Esquerra Republicana al capdavant, un total de 20 milions d’euros en la construcció de centres educatius a Sabadell, esforç inversor inèdit fins ara. Gabriel Fernàndez ha reblat: «L’acció d’Educació té una àmplia repercussió social als barris de Sabadell, i ens sentim orgullosos i satisfets d’aquesta aposta. Els fets, que sempre són més importants que les paraules, demostren que, quan els republicans governem a la Generalitat, fem valdre la nostra força en benefici de tota la ciutat».