PSC – PODEMOS: Un govern insensible amb la llibertat dels presos polítics i blanquejador de la monarquia espanyola

Aquest matí a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Sabadell el grup municipal de Ciudadanos , com era de preveure, ha presentat una moció en què insta la retirada de la pancarta que reivindica la llibertat dels presos polítics i també la col·locació del retrat del Rei Felipe VI en un lloc preferent de la sala de plens.

Malauradament el govern actual de la ciutat, format per PSC i Podemos, ha votat a favor i la moció ha estat aprovada. En aquest sentit el portaveu del Grup Municipal d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha expressat “és lamentable veure com l’alcaldessa de la ciutat i el seu govern compren el marc mental extrem del nacionalisme espanyol tergiversant la realitat, ja que la pancarta en cap cas és un símbol partidista, sinó que recull el sentiment majoritari entre els nostres veïns i veïnes que van expressar clarament el passat 26M que no volen presos polítics. Per altra banda, estem molt sorpresos del republicanisme del govern socialista i de la representant de Podemos intentant blanquejar la monarquia espanyola. El vot del Partit Socialista no ens sorprèn, però ens decep. Evidentment aquest no és el nostre model de govern per la ciutat“.

El portaveu republicà ha afegit: “La Sabadell Republicana es basa en una visió de govern on l’alcalde/ssa respecta els sentiments majoritaris dels veïns i veïnes, i defensa sense excepcions els drets fonamentals. Aquesta insensibilitat manifesta pel govern de PSC i Podemos és altament preocupant i s’agreuja si prenem en consideració que entre els presos polítics hi ha la Carme Forcadell i el Jordi Cuixart, dos veïns de Sabadell. I que, a més a més, ells i les seves famílies estan patint una presó injusta. Jo ja no li demano a l’alcaldessa que els vagi a visitar, ja que si en gairebé dos anys no ho ha fet, ja no ho espero. Només demano que hi hagi un govern a la ciutat d’esquerres que respecti i defensi els drets bàsics que estan sent vulnerats. A més a més si volgués anar-los a veure, estem disposats a acompanyar-la si ho demana.”

Des d’Esquerra Republicana ens comprometem a què els presos polítics sempre estiguin presents i, malgrat els intents del govern de Sabadell per invisibilitzar aquesta anomalia democràtica, realitzarem totes les accions polítiques que estiguin a les nostres mans per evitar-ho.