Fundadors de Podem a Sabadell s’incorporen al front ampli d’esquerra sobiranista d’ERC per dur Gabriel Fernàndez a l’alcaldia

  • El Consell Local d’Ara Sabadell decideix no fer efectiu el pacte entre Ara Catalunya i el PDeCAT, i els seus membres se sumaran al projecte d’Esquerra Republicana, que ja inclou Sílvia Renom (ex-CiU) i membres d’EUiA
  • El secretari general i portaveu d’Ara Sabadell, Ramon Vidal, regidor de Salut el mandat 2015-2019, ocuparà un lloc preferent a la candidatura republicana
  • Gabriel Fernàndez: «Tenim un objectiu preciós, ambiciós i possible; el PSC i nosaltres som els únics que hi podem aspirar: liderar la ciutat. Al maig, volem tornar a posar l’Ajuntament al servei de la gent corrent de Sabadell»
  • Ramon Vidal: «Aportem un valor específic a un nou govern d’esquerres i sobiranista perquè anem de cara, militem en diverses lluites veïnals, som diferents, som com tu, però, sobretot, som de Sabadell abans que res»

Membres del nucli fundador de Podem a Sabadell –nascut com a cercle degà del partit violeta a la ciutat i reconvertit, després, en Ara Sabadell– s’integraran a la candidatura d’Esquerra Republicana, que encapçalarà Gabriel Fernàndez, «l’alcalde de la gent». El Consell Local d’Ara Sabadell ha decidit no subscriure el pacte nacional entre Ara Catalunya i el PDeCAT, sinó «donar ple suport» a Fernàndez. Amb l’aval de l’òrgan, el secretari general i portaveu de la formació, Ramon Vidal, regidor de Salut el mandat anterior, ocuparà un lloc rellevant a la llista republicana com a «referent» d’Ara Sabadell, i altres integrants del partit també s’hi afegiran. El moviment és un nou pas endavant del front ampli d’esquerra sobiranista d’ERC Sabadell, on també s’han sumat, ja, Sílvia Renom, exregidora de CiU el mandat 2015-2019, i membres d’EUiA. L’anunci s’ha fet aquest matí en roda de premsa a la plaça Montserrat Roig, a l’Eixample.

La via àmplia són fets

L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, ha afirmat: «La via àmplia, el front ampli d’esquerra sobiranista que promou Esquerra Republicana, en el nostre cas, no són paraules: són fets. Obrim el partit; tothom amb sensibilitat d’esquerres i sobiranista hi és benvingut. Per què? Per assemblar-nos encara més a la ciutat, per apropar-nos encara més a cada racó de Sabadell, per representar-ne millor els veïns. Tenim un objectiu preciós, ambiciós i possible; el PSC i nosaltres som els únics que hi podem aspirar: liderar la ciutat. Al maig, volem tornar a posar l’Ajuntament al servei de la gent corrent, volem que els seus problemes, els vostres, els de la majoria, en tornin a ser l’única prioritat, cosa que és clar que ara no passa: hi han tornat els de sempre».

Fernàndez ha afegit: «Els nostres models de ciutat i de gestió són oposats als del PSC i en són l’única alternativa real. Dic sovint que el cognom del pròxim alcalde o alcaldessa comença per efa: o Farrés o Fernàndez. Davant l’empetitiment que cerca puresa, davant l’estancament en les àrees de confort, ERC continua fent allò de què tant es parla i que tan necessari és: ampliar la base. Vull agrair a tothom que forma part d’Ara Sabadell i al company Ramon Vidal la confiança dipositada. Plegats som més forts, i només assolirem el repte –tornar a governar la ciutat per a tothom i avançar en el camí cap a la República Catalana– amb diversitat i amb generositat. Estic plenament convençut que aquesta via, la via àmplia, és la que ens durà on volem arribar».

Referents veïnals de diversos barris

El secretari general i portaveu d’Ara Sabadell, Ramon Vidal, ha assegurat: «Estem compromesos amb la idea que la unió és el millor camí per fer un front ampli. Els qui vam fundar Podem a la ciutat i formem part d’Ara Sabadell som ciutadans actius, referents veïnals de diversos barris que busquem millorar el nostre entorn fent servir la política com a instrument participatiu. Treballem al servei de les persones i de la nostra ciutat en un espai polític obert a tothom des del qual impulsem Sabadell. Tenim una visió humanista i tenim veu pròpia, i aquesta passa per damunt de qualsevol imposició ideològica regida pels centralismes dels despatxos de Barcelona i/o de Madrid. Tenim un clar tarannà municipalista, obert al diàleg amb tothom, i tenim una manera diferent de fer les coses».

I ha reblat: «La gent d’Ara Sabadell, fundadors del cercle degà de Podem a Sabadell, som un complement que aporta un valor específic a l’alternativa d’un nou govern municipal d’esquerres i sobiranista perquè anem de cara, perquè militem en diverses lluites veïnals, perquè som diferents, perquè som com tu, però, sobretot, perquè som de Sabadell abans que res. Per tot plegat, hem acordat donar ple suport al projecte d’en Gabriel Fernàndez, ‘l’alcalde de la gent’, integrant-hi diverses persones. La diversitat i la solidesa del projecte del Gabriel i del seu equip són la millor notícia possible per a la ciutat».