Esquerra Republicana fa una «valoració molt positiva» de l’ampliació dels llits UCI del Taulí i de la creació de l’Hospital Temporal Vallès Salut a la Pista Coberta d’Atletisme

  • La decisió l’ha feta pública avui la consellera de Salut, la republicana Alba Vergés, el lideratge de la qual remarquen els republicans sabadellencs
  • ERC Sabadell està convençuda que ni el govern ni cap agent polític repetiran «l’ús propagandístic» dels nous dispositius que es va produir divendres amb la presència de l’exèrcit espanyol a Castellarnau
  • Els republicans recorden que cal que tothom respecti el confinament

Esquerra Republicana Sabadell fa una «valoració molt positiva» de «l’increment dels recursos sanitaris a la disposició de tots els veïns» en referència tant a l’ampliació dels llits UCI del Parc Taulí com de la posada en marxa de l’Hospital Temporal Vallès Salut a la Pista Coberta d’Atletisme, una decisió anunciada avui mateix per la consellera de Salut, Alba Vergés. El portaveu d’ERC a Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha dit: «En aquesta crisi, els ciutadans exigeixen a les administracions que es coordinin per salvar vides, i als ajuntaments, que facin honor al seu nom: que deixin de banda les discrepàncies, que s’ajuntin, i, també, que els governs locals comptin amb l’experiència i el talent dels grups de de l’oposició. Aquí és on trobaran sempre Esquerra Republicana».

Suma d’esforços per salvar vides

Fernàndez ha afegit: «Per fer front a una crisi sanitària sense precedents, lideratges com el de la consellera Alba Vergés són del tot imprescindibles. Sota la coordinació, sempre, del CatSalut, cal sumar tots els recursos mèdics a l’abast, tant materials com humans, de tots els actors: qualsevol professional sanitari ha de treballar, en aquests moments, per als ciutadans, i ens és igual si treballa per a un hospital públic o privat, per a una entitat o per a un ministeri espanyol: els hem de posar tots, tots, tots al servei de la gent. La prioritat absoluta ara mateix és la salut i la vida de tothom».

I també: «Es tracta de reforçar la capacitat del nostre hospital Parc Taulí —una capacitat que ja s’ha pogut incrementar gràcies, en bona part, a l’ampliació d’Urgències impulsada pel Govern de Transformació— per atendre la ciutat i els municipis de la seva àrea d’influència. Tal com palesen les dades publicades, el Vallès Occidental és una de les zones amb més demanda hospitalària de Catalunya».

«Ús propagandístic»

El portaveu republicà ha advertit: «Esperem que tant l’alcaldessa com els membres del seu govern i els agents polítics seran responsables i no cauran en la temptació de repetir l’ús propagandístic dels nous dispositius, que, malauradament, es va donar divendres amb la presència de l’exèrcit espanyol a Castellarnau».

Respectar el confinament

Esquerra Republicana Sabadell ha insistit una vegada més en la necessitat de respectar el confinament total, és a dir, evitar sortir de casa per res que no sigui del tot imprescindible, i limitar l’activitat econòmica i els desplaçaments als serveis essencials. El president de la secció local, Santi Valls, també regidor republicà, ha apuntat: «Aquesta decisió del govern espanyol arriba amb retard. Ha trigat dues setmanes a fer el que el govern català i els experts li pregaven que fes, i els seus efectes reals els començarem a notar d’aquí a dues setmanes».

Valls ha remarcat: «Cal que tots els ciutadans continuem confinats a casa; és la millor manera de salvar vides, i tots —especialment, els responsables polítics— n’hem de donar exemple. I, tal com ha dit el vicepresident Aragonès, és el moment d’una renda bàsica finançada el Banc Central Europeu per fer front a l’impacte social i econòmic de la crisi sanitària».