En marxa els processos participatius per dissenyar l’IES Narcisa Freixas i la segona fase de l’institut-escola Virolet segons les seves necessitats

  • El grup municipal republicà a l’Ajuntament manté contacte permanent amb tots els actors implicats perquè els terminis s’escurcin al màxim
  • Gabriel Fernàndez: «Estem molt satisfets de veure com els processos dels edificis continuen endavant per ser una realitat al més aviat possible»

Avancen els processos per fer realitat l’institut Narcisa Freixas, a l’Eixample, i la segona fase de l’institut-escola Virolet, a Can Llong. Tant el Departament d’Educació com les famílies, els equips directius dels centres i l’Ajuntament de Sabadell es trobaran aquest mes de març als respectius processos participatius per definir-ne els nous edificis. El procés del Narcisa arrencarà en una reunió entre les dues administracions i la comunitat educativa del centre avui dijous 2 de març, mentre que el del Virolet tindrà lloc els propers dies. El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell manté diàleg permanent amb tots els actors implicats perquè els terminis s’escurcin al màxim.

La construcció de la segona fase del Virolet i del Narcisa està inclosa en el Programa d’encàrrecs d’actuacions (PEA) del departament, que aplega 21 noves construccions i grans actuacions en centres educatius per un import total de 98 milions d’euros.

Sabadell, prioritari per a Educació

L’alcaldable republicà, Gabriel Fernàndez, ha dit: «Estem molt satisfets de veure com els edificis continuen endavant per ser una realitat al més aviat possible. Som conscients que és una tasca poc visible, que els terminis administratius són sempre lents i que els recursos de la Generalitat són limitats, però ERC Sabadell estem orgullosos de la feina de seguiment feta amb Educació, on sempre hem exigit màxima prioritat i màxima celeritat per a aquests dos centres. Les seves comunitats educatives necessiten que els processos per fer realitat els nous equipaments siguin tan àgils com sigui possible. Els fets parlen: el PEA només prioritza la construcció de dos centres en dos municipis del país: un és Barcelona, la capital, i l’altre, Sabadell. També val a dir que, si el govern del nostre país no té més recursos per a educació –també per construir centres–, això es deu, sobretot, a un fenomen injust anomenat dèficit fiscal, que alguns obvien sempre deliberadament».