Els regidors d’ERC no haurien participat al Ple si s’hagués fet l’1 d’octubre

Havien preparat la renúncia a qualsevol remuneració que s’hagués pogut derivar de la seva presència al principi de la sessió ordinària

Els set regidors d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, que en formen el segon grup municipal més gran i en lideren l’oposició, no haurien assistit al Ple municipal convocat amb data 1 d’octubre. Els edils tenien preparada la renúncia a les possibles indemnitzacions que hauria generat la seva presència a l’inici de la sessió plenària del consistori sabadellenc.

Decisió improvisada

ERC Sabadell valora que la realitat s’hagi imposat i el govern hagi rectificat, si bé lamenta que, una vegada més, hagi estat in extremis: l’alcaldessa ha anunciat la seva decisió als grups en Junta de Portaveus Extraordinària, amb un sol dia hàbil de marge i 11 dies després de la petició dels grups sobiranistes, a la qual s’afegia, també, una instància d’Òmnium Cultural.

El portaveu del grup republicà, Gabriel Fernàndez, remarca: “Haver fet possible que la repressió no es normalitzés és una victòria. L’excepcionalitat que vivim en aquest país ha acabat fent que passi el que vam plantejar fa un mes des d’Esquerra Republicana. Era una qüestió de voluntat política, no tècnica. L’1-O serem on hem de ser: als carrers, amb els veïns que van patir —i pateixen, encara— la repressió de l’estat espanyol”.