El Taulí guanya 217 llits per a ingressats per COVID-19 a les noves plantes d’Urgències fruit del Pacte de Salut

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquest matí el Consorci Sanitari Parc Taulí. L’hospital de Sabadell guanyarà més de 200 llits per a malalts de COVID-19 a les dues noves plantes d’Urgències fruit del Pacte de Salut, iniciativa política del Govern de Transformació 2015-2019 de l’Ajuntament de Sabadell a la qual el PSC es va oposar.

Han acompanyat la consellera Vergés el delegat del govern de la Generalitat a Barcelona, alcalde de Sabadell 2015-2017 i cap del grup municipal republicà, Juli Fernàndez; la sotsdirectora del CatSalut, Marta Chandre; l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i el director general de la Corporació Sanitària ParcTaulí, el doctor Joan Martí.

La consellera Alba Vergés ha declarat: “El sistema sanitari s’ha hagut d’adaptar ràpidament al Covid i tots els hospitals, la primària i la resta de serveis assistencials han treballat intensament. El Taulí n’és un clar exemple: ha passat de 34 a 86 UCI i també hi hem fet una ampliació de 284 llits convencionals més. I ara, a l’edifici on s’ha d’ampliar [les dues noves plantes d’Urgències fruit del Pacte de Salut], en un futur hi habilitarem 217 llits més”.

Vallès Salut, a punt per si és necessari

Vergés també ha visitat, a continuació, l’Hospital Temporal Vallès Salut, liderat i coordinat pel Departament de Salut de la Generalitat a la Pista Coberta d’Atletisme, i possible gràcies a la col·laboració de diversos actors públics i privats. Les feines hi avancen a bon ritme. El dispositiu s’utilitzarà, si cal, si s’ocupen els més de 200 llits nous del Parc Taulí.

Els professionals sanitaris que atendran l’Hospital Temporal Vallès Salut procedeixen del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat, dels Bombers de la Generalitat i de l’assistència primària. Comencen formació dilluns i, després, s’afegiran com a reforç al nou espai obert al mateix Taulí.

Quan obri, si cal, Vallès Salut, Salut anirà destinant-hi els professionals per equips. L’obertura serà, doncs, per fases, com a Fira Salut, en base a les necessitats, i només si s’ocupen els més de 200 llits nous del Taulí.