Què cal saber sobre la compra de l’Artextil liderada pel Govern de Transformació 2015-2019?

  • La bona gestió del Govern de Transformació va permetre que la ciutat adquirís peces patrimonials d’un valor immens com ara l’Artextil, a Covadonga, o la fàbrica Sallarès i Deu, a Gràcia. Patrimoni que s’ha salvat i pertany a la ciutat per sempre més. Sense una bona gestió dels recursos públics, sense la nostra iniciativa política, això no hauria estat possible.
  • Cap titular pot tacar la decisió del Govern de Transformació de comprar l’Artextil, que ara és de tothom. Una decisió, la compra, que tenia consens social, tècnic i polític. Recordem que l’adquisició es va realitzar després de mesos de discussió sobre la seva necessitat o no; recordem, també, la campanya iniciada llavors per regidors de l’oposició sota el lema “Salvem l’Artextil” després que els propietaris originals venguessin la finca perquè s’hi construïssin pisos.
  • L’operació es va fer de manera immaculada, amb informes jurídics i tècnics que n’avalaven la compra segons el procediment administratiu i tècnic establert. Qualsevol ombra de dubte sobre la diligència o sobre l’honestedat d’aquell govern és, òbviament, interessada. Tots sabem qui ha governat de manera corrupta, i, precisament, aquesta compra es fa en el marc de la voluntat del Govern de Transformació de salvar el patrimoni davant l’especulació immobiliària que, per exemple, la modificació de planejament que l’any 2007 va realitzar el PSC va permetre amb part d’ell.
  • Hem vetllat per l’erari públic. No hi ha hagut una compra per un valor que no fos el de mercat de l’Artextil. Aquest mantra és fals. Això no és així. Els informes tècnics, elaborats pels professionals de l’Ajuntament de Sabadell, en recomanaven la compra a aquest preu. L’operació va ser clarament per sota del preu mitjà de mercat; concretament, mig milió d’euros per sota.
  • No hi va haver mala gestió ni sobrecost. Neguem rotundament les acusacions interessades en aquest sentit. I donem suport, òbviament, als professionals de l’ajuntament que van emetre’n els informes tècnics jurídics i del secretari, que tenen tota la nostra confiança.
  • No només hi havia un aval tècnic a la compra sinó que hi havia, també, un aval polític. Al Ple que ho va aprovar, va haver-hi 14 vots a favor dels quatre grups que integràvem el Govern de Transformació i cap vot en contra. Només s’hi van abstenir CiU, PSC, Ciutadans i PP. Abstenció. Ningú va votar-hi en contra i l’oposició d’aleshores, disposava de la mateixa informació.
  • Ens posem a la disposició de l’Ajuntament de Sabadell (i, en concret, de la seva Comissió de Transparència). Som els primers interessats que hi hagi tota la llum i tots els taquígrafs en l’esclariment del tema, també a la mateixa institució.
  • No tenim res a amagar i per això donarem les explicacions que calgui, però demanem a la resta de grups municipals que siguin responsables amb les declaracions que fan, ja que és clar que el que s’està investigant és l’operació prèvia a la compra per part de l’ajuntament. I que els titulars fàcils serveixen per fer mal a la institució així com a l’equip tècnic, que —repetim— té tot el nostre suport.