Sílvia Renom serà la número 2 d’Esquerra Republicana Sabadell a les eleccions municipals de maig

  • Emprenedora i consultora d’empreses, Renom va ser regidora de CiU i presidenta del districte 1 el mandat passat (entre el 2015 i el 2019)
  • Gabriel Fernàndez: «La incorporació de la Sílvia al nostre projecte em fa feliç. Ens fa més forts i més diversos, i és una demostració més que som el partit que més s’assembla als barris, a la ciutat sencera i a tot el país»
  • Sílvia Renom: «És un plaer i un orgull poder-me incorporar a ERC Sabadell, on em sento còmoda. Ni el Gabriel ni el partit m’han demanat a mi ni demanen a ningú que canviï, sinó que sumem per poder construir el Sabadell de la gent»

La consultora estratègica i emprenedora sabadellenca Sílvia Renom ocuparà el segon lloc de la candidatura d’ERC Sabadell en les eleccions municipals del 28 de maig, rere l’alcaldable i actual portaveu del grup municipal a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez. Renom va ser regidora de CiU i presidenta del districte 1 de la ciutat el mandat passat (2015-2019), després del qual va abandonar el partit, que llavors ja era el PDeCAT. Fernàndez n’ha lloat la feina feta al consistori, quan ell governava com a regidor d’Acció Social i ella era a l’oposició, i ha posat el seu fitxatge com a prova que la formació republicana, «diversa, transversal i permeable», és «la que més s’assembla als barris, a la ciutat sencera i a tot el país», i que és «l’única alternativa possible per fora els de sempre i posar l’Ajuntament al servei de tothom». Els republicans han fet pública la número 2 de la llista en una trobada amb els mitjans.

Qui és Sílvia Renom?

Sílvia Renom Martínez, de 45 anys, va créixer al barri de Cifuentes, on va viure fins als 25; també ha residit a Hostafrancs, i actualment viu al centre. És mare de la Laia, una adolescent de 16. És llicenciada en Història a la UAB i cursa el màster en Direcció d’Empreses de la UOC. S’ha format en gestió pública, gestió d’entitats del tercer sector, voluntariat i associacionisme, i comunicació i turisme. Té una petita empresa i es dedica, també, a la consultoria estratègica d’organitzacions.

La seva vida professional ha estat vinculada al moviment associatiu (va treballar 13 anys a la Federació d’Associacions de Veïns d’Habitatge Social de Catalunya) i a la cultura: va redactar guions per a un programa cultural de televisió i va treballar al Museu de Sant Cugat dissenyant activitats i portant grups al Monestir de Sant Cugat i a la Casa Aymat.

Va ser regidora de Sabadell amb CiU el mandat 2015-2019, quan va plegar de regidora i del partit; en aquell moment, PDeCAT. Com a edil, va ser presidenta del districte 1, membre del Consell d’Administració de Vimusa, membre del Patronat dels Museus i Arxiu Històric de Sabadell (OAMA), etc. Actualment, és patrona de la Fundació Atendis, col·labora amb entitats de la ciutat i és sòcia de diverses.

Sílvia Renom defineix així el seu compromís polític amb la ciutat: «Tinc una manera de fer política fonamentada en la dedicació, el respecte, la humanitat i la proximitat, i que té per damunt de tot les persones. Perquè admiro les persones (anònimes i no tan anònimes) que treballen dia a dia, d’una manera o una altra, per tirar endavant la nostra ciutat i el nostre país. Estic disposada a superar grans reptes i a fer-ho amb un somriure i amb rigor. Fer política de proximitat vol dir escoltar, dialogar, comprendre i resoldre, sempre des de la humilitat i el màxim respecte. Accepto les crítiques, però no el descrèdit gratuït. Tinc molt clar que, ni en política ni mai, tot s’hi val».

El partit que més s’assembla a la ciutat

L’alcaldable d’ERC, Gabriel Fernàndez, ha afirmat: «La incorporació de la Sílvia al nostre projecte em fa feliç. Ens fa més forts i més diversos, i és una demostració més que som el partit que més s’assembla als barris, a la ciutat sencera i a tot el país. Som diversos, transversals i permeables; ho duem a l’ADN des que vam néixer el 1931. Comptant amb tothom, representant totes les sensibilitats de la ciutat que s’enquadren en l’esquerra i en el sobiranisme, volem fer fora els de sempre per posar l’Ajuntament al servei de tots els sabadellencs; per millorar-los la vida, per generar prosperitat, per recuperar l’orgull de ser de Sabadell. Estem segurs que serà possible».

Fernàndez ha afegit: «Els republicans tenim un projecte per guanyar i un gran equip per governar aquesta ciutat. Aquestes eleccions municipals seran, més que mai, cosa de dos: o PSC o ERC. Som l’única alternativa possible als qui han manat 20 dels últims 24 anys. Som un dels dos partits que pot guanyar aquestes eleccions perquè així ho demostren tots els últims resultats electorals; el creixement d’Esquerra a tots els districtes, a tots els barris, a totes les sensibilitats, i ens n’hem sortit: als barris, no hi anem: hi som, hi vivim».

I ha reblat: «Estem encantats d’incorporar talent i experiència vingui d’on vingui. D’obrir el partit, de ser la casa gran del catalanisme i de demostrar amb fets que, més enllà de les sigles, la ciutat és el primer. La Sílvia va fer una gran tasca com a presidenta del districte 1. Vam veure, com tothom, com va treballar com a regidora; ens vam entendre molt bé, i ara ens complau que se sumi al nostre projecte perquè Sabadell tingui un govern municipal republicà compromès amb els drets, amb la generació de prosperitat, de riquesa, amb el benestar per a tothom i amb la República Catalana. També vam compartir Junts pel Sí perquè tots dos sabem que arribar a la independència del nostre país només és possible si sumem esforços i treball conjunt».

Crida al vot útil: o PSC o ERC

La número 2 de la candidatura d’ERC Sabadell, Sílvia Renom, ha afirmat: «És un plaer i un orgull poder-me incorporar al projecte del Gabriel, a Esquerra Republicana Sabadell, on em sento còmoda. Ni ell ni el partit m’han demanat a mi ni demanen a ningú que canviï, sinó que els donem suport i sumem per poder construir el Sabadell de la gent, per poder posar la institució al servei dels 216.000 veïns. Faig el pas per representar en aquest equip per governar la ciutat l’espai del qual sempre he format part: els sectors productius. I ho faig reivindicant, també, el lideratge femení, el feminisme de debò, que, malauradament, no té res a veure amb el fet que hi hagi dones fent política. Vull remarcar que el meu perfil no s’entén sense el compromís social; això ens va unir al Gabriel i a mi. Teníem clar l’objectiu, l’objectiu era el mateix, i vam treballar plegats per assolir-lo. Estic segura que serà un alcalde excel·lent per a aquesta ciutat, el millor possible».

Renom ha fet aquesta crida: «Vull apel·lar als sabadellencs i sabadellenques que han viscut aquests quatre anys amb certa incomoditat pel pacte de govern de la ciutat entre el PSC i Junts. Algunes persones s’han trobat, com jo, òrfenes d’espai polític. Reivindico la bona herència de l’espai del qual provinc, però apel·lo al vot útil i demano als qui també provenen d’aquest espai que deixin el vot al Gabriel, en paraules de la seva mare. Sabadell és molt més important que una sigla de partit. Això vaig aprendre-ho treballant quatre anys a l’oposició. Això m’ho crec de debò».

I ha conclòs: «Faig aquest pas per una qüestió de valors. Potser se’ls dóna poca importància, però per a mi són clau. Per a mi, és molt important que, amb el Gabriel i amb la gent d’ERC Sabadell, hi comparteixo valors. Quan treballes per a la ciutat, més enllà de les marques de partit, importen els valors compartits. El Gabriel i el seu equip m’han deixat clar que tant se val d’on venim, que el que compta és que avancem plegats en la mateixa direcció: un Sabadell per a tothom, amb un alcalde de la gent, una ciutat de la qual puguem tornar a sentir-nos orgullosos. Ho farem».