Sabadell va liderar el 2018 la inversió en serveis socials a nivell estatal, amb 100,99 euros per habitant

Sabadell es va situar entre les ciutats de Catalunya i de l’estat espanyol amb més inversió en serveis socials per habitant durant el Govern de Transformació 2015-2019, que formaven Esquerra Republicana, la Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem.

Amb 100,99 euros per habitant i una despesa total de 21,4 milions d’euros el 2018, el de Sabadell va ser un dels 28 únics ajuntaments de més de 20.000 habitants de l’estat espanyol considerats “excel·lents” pel quart estudi de l’Asociación de Directoras y Gerentes en Servicios Sociales (ADYGSS), al costat de 34 de “precaris” i 38 de “pobres”.

L’alcalde de Sabadell 2015-2017, delegat de la Generalitat a Barcelona i cap del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Juli Fernàndez, ha declarat: “Durant el Govern de Transformació 2015-2019, Sabadell es va situar entre les ciutats amb més inversió social per habitant segons l’ADYGSS. Bona feina, Esquerra Republicana Sabadell, Gabriel Fernàndez i totes les companyes de govern (Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell). La nostra prioritat eren, són i seran les necessitats dels veïns”.

El regidor d’Acció Social entre el 2015 i el 2019, actual portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell i diputat provincial, Gabriel Fernàndez, ha comentat: “El meu agraïment per la confiança rebuda per part de l’alcalde Fernàndez i dels quatre grups polítics del Govern de Transformació. Ha estat possible, sobretot, pels professionals i les entitats que, amb l’aprovació del Pla Estratègic d’Acció Social 2015-2025, van deixar clar el camí a seguir. Deixar la ciutat molt millor que com te l’has trobat són coses com aquestes. Felicitat i orgull per la feina feta davant d’aquest reconeixement a la ciutat de Sabadell. Ara, el govern actual té la responsabilitat de mantenir i millorar les fites assolides el mandat passat perquè Sabadell continuï sent capital en matèria d’inversió en serveis socials. Nosaltres estarem atents perquè això sigui així”.