La construcció de la primera residència pública de Sabadell ja no admet cap excusa

L’Ajuntament de Sabadell ha de respectar l’acord i el pla que va aprovar el ple municipal. Aquesta és la única forma viable per fer realitat la construcció de la residència i Centre de Dia l’any 2022, de construcció i gestió públiques.

El govern de Sabadell, durant el mandat anterior, va dissenyar i aprovar un acord que possibilita fer realitat que la ciutat tingui la seva primera residència pública, ja que tenim signat l’acord amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Per a que això passi el govern de Sabadell ha de complir i posar en marxa el mandat del Ple de febrer de 2019.

La via que l’anterior equip de govern va acordar té un calendari i un pressupost compromès, que fa possible que la residència sigui realitat el 2022. L’acord consisteix en què la Generalitat assegura el cost de les 102 places públiques i que a l’any rebrien un finançament de 2,2M€, que permetrien la gestió de la primera residència i centre de dia de Sabadell. La construcció és a càrrec de VIMUSA i la gestió de la residència seria pública, garantint d’aquesta manera la qualitat assistencial del servei.

Gabriel Fernàndez, portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, ha refermat  que “la residència és possible i aquest és el camí més eficaç, millor i beneficiós per la ciutadania. Aquest és el model que han fet servir municipis com Barcelona o L’Hospitalet. A Sabadell, a diferència d’aquests altres models, vam optar per un model on la construcció la gestió i les places són 100% públiques, mentre que aquests altres van optar per models externalitats, mixtes i/o privats”.

“El que haurien de pensar els responsables del PSC, és que a la ciutat estan actualment al govern i s’ha de tenir cura en determinades manifestacions quan realitzen declaracions, ja que algunes d’aquestes xoquen directament amb un acord aprovat al Ple de l’Ajuntament.” ha conclòs el portaveu Gabriel Fernàndez.

Calendari

En el moment que el projecte tingui aprovat definitivament el seu projecte executiu, el calendari marca que es necessiten 36 mesos per a realitzar la construcció de l’equipament, de manera que si comencem aquest any, tal i com està previst, podrem inaugurar la residència pública l’any 2022.