Junqueras, a Sabadell: «Catalunya necessita un front ampli independentista liderat des de les esquerres»

  • Oriol Junqueras visita la ciutat amb la presidenta Carme Forcadell i els candidats el 14-F Najat Driouech, Juli Fernàndez, Clara Palau i Quim Belmonte
  • Driouech i Fernàndez presenten les propostes dels republicans en matèria de drets socials a Santa Perpètua de Mogoda i Sabadell, i visiten Actua Vallès

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha defensat avui a Sabadell la necessitat que la formació lideri un «front ampli independentista» liderat per les esquerres. Junqueras ha visitat Sabadell amb la presidenta Carme Forcadell; tots dos han participat en la concentració diària de la Gent de la Plaça per la llibertat dels presos polítics, han visitat establiments i han parlat amb ciutadans. Els hi han acompanyat la candidata número 4 per Barcelona, Najat Driouech; els candidats sabadellencs Juli Fernàndez, Clara Palau i Quim Belmonte; el president del partit a la ciutat i regidor, Santi Valls; altres regidors, i militants d’ERC i del Jovent Republicà.

Front ampli autodeterminista

Oriol Junqueras ha dit: «Catalunya necessita un front ampli independentista liderat per les esquerres. Pere Aragonès necessita sumar tots aquells que comparteixen els valors i la voluntat de l’autodeterminació i l’amnistia. Estem convençuts que Esquerra guanyarà aquestes eleccions i liderarà un front ampli per construir la República Catalana». I ha afegit: «El país necessita un front ampli autodeterminista, a favor de l’amnistia, de tots els independentistes; un front ampli liderat des de l’esquerra, i això qui millor ho pot fer és Esquerra, que ja ho ha fet a ciutats com Lleida o Tarragona, i per tant, és qui està més preparada per sumar aquest front tan ampli que Catalunya necessita per construir la independència».

Una república de drets socials

En un altre ordre de coses, Driouech i Fernàndez han presentat les propostes d’Esquerra Republicana en matèria de drets socials dins el marc d’una visita a l’entitat Actua Vallès. Han explicat que la principal proposta dels republicans és el desplegament del nou Pla Estratègic de Serveis Socials 2021-2024, amb un impacte de 1.875 milions d’euros, per convertir l’acció social en un sistema universal de cobertura global que doni resposta a les necessitats socials al llarg de totes les etapes de la vida d’una persona.

Fernàndez ha parlat d’habitatge per remarcar que la principal proposta d’ERC en la matèria és impulsar l’accés a l’habitatge equiparant les polítiques públiques d’habitatge a les dels principals referents europeus i incrementant el pressupost fins a assolir 1.000 milions d’euros anuals, el 0,4% del PIB, i impulsar, també, grans consensos polítics i canvis legislatius imprescindibles per tendir a la garantia d’accés universal a l’habitatge.

L’alcalde de Sabadell 2015-2017, actual delegat del govern de la Generalitat a la regió metropolitana i candidat número 17 d’Esquerra Republicana per Barcelona, Juli Fernàndez,ha dit: «Cal disposar d’un fons de 1.000 milions que ens permeti donar un impuls gegantí a un parc d’habitatge públic de lloguer per donar oportunitats de vida a diferents col·lectius; sobretot, als que estan en situació de vulnerabilitat».

La candidata número 4 d’Esquerra Republicana per Barcelona, Najat Driouech, ha afirmat: «Impulsarem una nova llei de promoció de l’autonomia personal i d’atenció a les persones en situació de dependència, amb mirada de gènere, per garantir el dret a l’autonomia de les persones grans i de les persones amb discapacitat, articulant un nou sistema català de promoció de l’autonomia personal i de l’atenció a la dependència tenint en compte tot el cicle de vida, amb la creació de contextos inclusius i un sistema de suports a partir d’una cartera de serveis socials adequada i que posi el focus en la promoció i les capacitats de les persones».

La candidata número 28 d’Esquerra Republicana per Barcelona, Clara Palau, ha afirmat: «Una de les mancances que s’han de treballar més, a la qual cosa ens comprometem, és que la gent gran del col·lectiu LGTBI hagi de fer un pas enrere per entrar a residències i ha de tornar a ficar-se a l’armari. En aquest procés de fer-se gran, si no es té contemplat, crea molta frustració, després de molts anys de lluita, haver de renunciar a les vivències pròpies».

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana, Gabriel Fernàndez, ha apuntat: «A Sabadell hem perdut el lideratge en drets socials del mandat passat, i això no és una bona notícia. Volem que catalunya tingui aquest govern liderat per Esquerra a partir del 14 de febrer per poder garantir l’estat del benestar, i volem que Sabadell torni a ser la capital de la prosperitat i dels drets socials, tal com va ser-ho amb l’alcalde Antoni Farrés i amb el Govern de Transformació 2015-2019. Volem que es torni a parlar de Sabadell com a ciutat avançada en drets socials, que és capaç d’innovar, de projectar».

A Santa Perpètua de Mogoda

Driouech i Fernàndez també han estat a Santa Perpètua de Mogoda, on han presentat les propostes d’Esquerra Republicana pel que fa a diversitat i pel que fa a gènere, i han participat en una trobada amb dones musulmanes a la plaça Miquel Martí i Pol.

La portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, Montse Vinyallonga, ha fet incidència en el dret a l’educació: «Des d’Esquerra Republicana, seguirem treballant per un servei públic educatiu que garanteixi la igualtat d’oportunitats i la inclusió educativa per frenar les discriminacions, impulsarem la gratuïtat de l’educació de zero a tres anys i garantirem un servei públic educatiu que situï l’alumnat al centre del sistema del procés d’ensenyament-aprenentatge, i que apliqui un model basat en competències, amb una evolució del batxillerat, i en el qual no es discrimini la formació professional. A Santa Perpètua, tot això ens afecta amb la reordenació del mapa educatiu amb la creació del nou institut escola que ampliarà l’oferta tant de batxillerats com de formació professional».