Juli Fernàndez: “La cultura i la natura seran les protagonistes en un gran espai verd al Vapor Turull”

Isabel Casals, número 8 de la candidatura, acompanya l’alcaldable en un acte sobre les propostes culturals

En una xerrada de petit format (speech corner) una setantena de persones s’han aplegat per escoltar les propostes del partit en matèria de cultura. Isabel Casals ha remarcat la necessitat que l’Ajuntament de Sabadell aculli i potenciï elements culturals a la ciutat en matèria de música en viu: “L’Ajuntament, a través d’un Pla Estratègic Cultural, ha de fer i potenciar actes culturals a l’aire lliure, fent més partícips a la ciutadania. Al mateix temps, el consistori hauria de poder fer esdeveniments sobre la història de la ciutat i del país” ha defensat Casals.

Per acabar Isabel Casals, en una reflexió sobre l’actal situació del català,  ha explicat que “encara hi ha massa tràmits amb l’Estat que han de ser en Castellà. Alguns són tan bàsics com demanar hora per renovar el DNI, consultar i demanar la targeta sanitària europea o consultar el cadastre” ha explicat en matèria de política lingüística.

“Encara hi ha a la ciutat hi ha un districte que no té biblioteca. Ha arribat l’hora de canviar-ho i que aquesta estigui a Gràcia”.

El candidat a l’alcaldia per Esquerra Republicana ha donat a conèixer la bateria d’accions i millores per potenciar l’accés a la cultura que tenim per la ciutat durant el proper mandat. Fernàndez ha explicat que “durant aquesta legislatura hem aconseguit ampliar el nostre patrimoni, amb la compra de l’Artéxtil i de l’espai de Sellares i Deu”. En aquest espai, Juli Fernàndez s’ha compromès a fer realitat la construcció de la biblioteca de Gràcia “ per revertir que encara sigui l’unic districte de la ciutat que no té aquest servei”.

Pel que fa al Vapor Turull, el portaveu del Grup Municipal ha explicat la proposta del partit: “Volem que la cultura agafi importància en un espai verd on l’aparcament passi a ser soterrat”. També ha proposat crear que la festa de la Salut sigui la “festa de la primavera” a la ciutat, on la tradició i la cultura tinguin un gran protagonisme.

Per últim, Juli Fernàndez ha explicat que “tenim una ciutat de la qual hem d’estar orgullosos. Va ser el far de l’antifranquisme i del feixisme, sent actualment far de les llibertats. Per això tenim el compromís que el nomenclàtor de la ciutat reconegui encara més les persones que van patir el feixisme perquè tinguin un major reconeixement en places carrers”.