Gabriel Fernàndez proposa als actors econòmics de Sabadell liderar-ne plegats la «reindustrialització intel·ligent» amb un Ajuntament refundat com a «accelerador»

  • Llança les cinc propostes econòmiques principals dels republicans dins el marc del Fòrum Club Cambra Sabadell al costat de la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, que hi exposa l’impacte local dels pressupostos
  • «La millor política per garantir el benestar de tothom és la generació de riquesa, la seva redistribució equitativa i la creació de feina de qualitat. El Sabadell de la gent és el de les pimes, els autònoms, els comerços»
  • «Que Sabadell sigui capital vol dir que n’exerceixi en la indústria i el comerç. No podem ni volem ser satèl·lit, ciutat dormitori ni arc de no sé què»

L’alcaldable d’ERC Sabadell, Gabriel Fernàndez, proposa que l’Ajuntament i el teixit econòmic de la ciutat en coliderin «un procés de reindustrialització intel·ligent» que inclogui noves fórmules de col·laboració publicoprivada, que només veu possibles a partir d’una «refundació» del consistori que en faci un «accelerador» de les empreses. Fernàndez ha exposat les cinc grans propostes econòmiques d’Esquerra Republicana per a la ciutat al Fòrum Club Cambra Sabadell, que ha compartit amb la consellera d’Economia i Finances de la Generalitat, Natàlia Mas. L’alcaldable republicà hi ha parlat de «El Sabadell de la gent: refem l’aliança entre l’Ajuntament i les empreses i generem prosperitat per a tothom», i la consellera hi ha exposat «Els pressupostos de la Generalitat, una empenta al teixit econòmic de Sabadell i del Vallès Occidental». La jornada l’ha encapçalada el president de la Cambra de Comerç, Ramon Alberich.

Refundar la corporació per fer-ne un accelerador

Gabriel Fernàndez hi ha afirmat: «Cal un govern municipal nou amb una estratègia sòlida i molta feina pràctica, capaç de sumar grans acords i amplis consensos i amb les prioritats clares des del minut u, que torni l’Ajuntament a la gent, però, també, que el transformi en el que ara no és: un accelerador de l’activitat econòmica; que el torni a posar, també, al servei de les empreses, de la creació de riquesa, i, per tant, de la generació de prosperitat per a tothom».

Cinc propostes per refer l’aliança Ajuntament-empresa

Els republicans, ara principal força de l’oposició a l’Ajuntament, proposen reconstruir l’aliança entre la institució i el teixit econòmic de la ciutat a partir de cinc propostes bàsiques:

  1. Refundació de l’Ajuntament: redefinir col·laboració publicoprivada, racionalitzar els recursos prioritzant les competències obligatòries, acabar amb el malson de llicències (obres i activitats), agilitzar i facilitar els tràmits burocràtics, cercar inversió nova i cuidar els qui actualment inverteixen i aposten per la ciutat.
  1. Transformació urbana: Sabadell Respira (cinc milions d’euros anuals durant quatre anys per crear zones per a vianants, verdes i comercials a tots els districtes. Polígons: asfaltar-los, incrementar-ne la seguretat (càmeres), garantir-ne la connectivitat electrònica, millorar-ne el transport públic. Pla director dels Polígons d’Activitat Econòmica). Apostar decididament per la generació d’energia fotovoltaica aprofitant tot l’espai disponible; ajudar a la formació de comunitats energètiques empresarials.
  1. Millorar la mobilitat i les comunicacions (treballadors i mercaderies): Portal Sud, aparcament del centre per distribuir mercaderies, regular la càrrega i descàrrega, millorar la connexió Sabadell-Terrassa (N-150), connectar Castellar amb la C-58, tenir més i millors trens (Rodalies, FGC Castellar i orbital).
  1. Mobilitzar patrimoni i trobar i adquirir sòl industrial per oferir-lo. Objectiu: mobilitzar el sòl industrial ja existent i planificar les inversions necessàries perquè funcioni apostant per projectes empresarials de valor.
  1. Augmentar la competitivitat del teixit econòmic: atracció d’emprenedoria a la ciutat i ajuda a les indústries i empreses que ja hi ha instal·lades. Crear un observatori comarcal per detectar i impulsar programes d’innovació empresarial i oportunitats de negoci per tal de donar suport i acompanyament real i útil als autònoms, botiguers, mercats, etc., amb mesures concretes.

Sabadell ha de tornar a exercir de capital econòmica

L’alcaldable republicà ha assegurat: «Que Sabadell sigui capital vol dir que n’exerceixi, també en el camp de l’economia i, molt particularment, de la indústria i el comerç. No podem ni volem ser un satèl·lit, una ciutat dormitori ni un arc de no sé què perquè la nostra activitat econòmica és condició sine qua non per al benestar dels nostres veïns. La millor política per garantir el benestar de tothom és la generació de riquesa, la seva redistribució equitativa i la creació de llocs de treball de qualitat. El Sabadell de la gent és el de les pimes, els autònoms, els comerços», ha reblat.

Els pressupostos: 50 milions a Sabadell

L’alcaldable republicà ha volgut, també, reconèixer l’esforç del govern a Sabadell: «Ens consta que el govern de la Generalitat fa esforços i desenvolupa estratègies amb resultats visibles com els que ens ha explicat la consellera Mas. L’aprovació dels pressupostos en l’actual conjuntura és clau i determinant, tant a la nostra ciutat, com a la comarca. Sabadell rep un impacte de 50 milions d’euros en inversions directes que hi milloren l’educació, la salut, la mobilitat o l’habitatge».