Gabriel Fernàndez exposa l’experiència de l’Àgora Nord de Sabadell com a cas d’èxit per generar igualtat d’oportunitats

  • L’alcaldable republicà participa demà dissabte a la jornada Parlem de ciutadania des d’arreu del país, que ERC organitza a Pineda de Mar

L’alcaldable i portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, exposarà demà dissabte el projecte de treball comunitari Àgora Nord, que va liderar el mandat passat com a regidor del districte 3 de la ciutat, com a experiència d’èxit i innovadora per generar igualtat d’oportunitats des del municipalisme. Fernàndez intervindrà en la jornada de treball Parlem de ciutadania des d’arreu del país, que la sectorial de Ciutadania i Migracions del partit republicà organitza a Pineda de Mar (Maresme), dins una taula que compartirà amb les regidores Soraya El Farhi, de Mataró, i Ángeles Llive, de Caldes de Montbui.

Què era l’Àgora Nord?

L’Àgora Nord va ser una iniciativa del Govern de Transformació 2015-2019 de Sabadell, en què Gabriel Fernàndez va ser regidor d’Acció Social i del districte 3, amb una població de més de 30.000 habitants. Era la concreció d’un procés pilot d’intervenció comunitària en què participaven entitats veïnals, centres educatius, entitats socials, cossos de seguretat i el mateix Ajuntament per analitzar, decidir i avaluar actuacions a fer a la zona.

Pretenia –i va aconseguir– «millorar la convivència, la cohesió social i la qualitat de vida de la ciutadania a través del diàleg i el respecte» perquè els veïns s’impliquessin i participessin activament en la millora dels barris de Ca n’Oriac, la Plana del Pintor, el Torrent del Capellà, Can Deu, la Roureda, Torreguitart i Sant Julià, que formen el districte 3 de la ciutat. El projecte s’estructurava en quatre taules de treball, corresponents a la convivència i la seguretat; l’espai públic; l’ocupació i la inserció sociolaboral, i el comerç; i, finalment, la intervenció socioeducativa.

«Treballem per a un Sabadell i per a una Catalunya on l’important no sigui el lloc on ha nascut cadascú, sinó el lloc cap on volem caminar plegats», ha apuntat Gabriel Fernàndez.

Nous catalans a totes les institucions

Participaran a la jornada Parlem de ciutadania des d’arreu del país representants d’Esquerra Republicana com Maria Dantas, diputada al Congrés; Robert Masih, senador, i Mònica Palacín, diputada al Parlament. També hi haurà, entre altres polítics republicans, la presidenta de la sectorial organitzadora, Núria Camps, i la secretària de Drets Socials i Ciutadania, Agnès Rotger.