Esquerra Republicana valora que el Ple aconseguís salvar el consens sobre les escoles amb mòduls prefabricats

El grup republicà demanarà l’acta de la Junta de Portaveus en què es va presentar la moció, en la qual només Podemos constava com a proposant

ERC és la redactora del punt que, afegit ‘in extremis’ en un recés, va permetre l’acord. Podemos en rebutjava bona part poques hores abans

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell demanarà còpia de l’acta de la Junta de Portaveus del 26 de setembre en què es va presentar, entre altres, la moció de Podemos sobre els centres educatius amb mòduls prefabricats. El fet que el PSC també en fos proposant no constava prèviament en la moció ni en l’ordre del dia, i es va donar a conèixer en el transcurs del Ple d’ahir.

Desgavell i solució

El portaveu d’Esquerra Republicana al consistori sabadellenc, Gabriel Fernàndez, ha dit: “El govern PSC-Podemos ens comença a acostumar, malauradament, a veure com actua de manera improvisada. El desgavell produït ahir, en què ni tan sols constava enlloc el PSC com a coproposant de la moció al costat de Podem, n’és un cas més. Esquerra Republicana va col·laborar en tot moment per trobar la solució que permetés assolir la unanimitat dels grups en un tema clau de ciutat”.

El punt quart afegit a la moció presentada per Podem i pel PSC, i que va aconseguir que tots els grups hi votessin a favor, redactat per Esquerra Republicana i rebutjat parcialment per Podemos fins poques hores abans de la sessió plenària, diu literalment:

“Instar l’actual govern de l’Ajuntament de Sabadell a reprendre els treballs de la Comissió formada per representants de les ampes del barris, de la Plataforma de Sabadell per l’Educació Pública i del consistori, creada a instàncies de la moció aprovada per unanimitat al Ple de març de 2016, amb l’objectiu de coordinar el seguiment del calendari i les negociacions amb la Generalitat de Catalunya, i continuar treballant així amb la mateixa predisposició i formes del mandat anterior per aconseguir noves fites i actuacions que millorin la qualitat de l’educació pública a la nostra ciutat.”

Punt quart redactat per ERC i incorporat finalment a la moció aprovada

Fernàndez ha afegit: “La falta d’equipaments educatius adequats és una qüestió fruit de la manca de planificació en el moment de la construcció del barri de Can Llong. Des del Govern de Transformació, vam fer possible el que no havia pogut ser en una dècada de governs socialistes: desencallar la construcció de l’escola Virolet i l’institut Arraona, que té llum verda, data i diners des del mes d’abril”.

El portaveu republicà ha conclòs: “Celebrem que tots els grups reactivem la comissió de seguiment en què hi ha representats tots els actors polítics i socials implicats, fruit d’una moció unànime del 2016, del tot vigent. També valorem molt positivament que tots els grups municipals reconeguem la bona feina feta per l’executiu anterior, que ahir mateix també va donar fruits com dues noves promocions d’habitatge públic, i que defugim el populisme fàcil”.