Esquerra Republicana Sabadell valora la no festa major: «Lamentem la manca d’imaginació del govern»

  1. Agraïm el civisme àmpliament majoritari dels veïns, la prudència i el respecte a les mesures sanitàries demanades per Salut. També el treball de cossos de seguretat, sanitaris, voluntaris, entitats i personal tècnic de l’Ajuntament.
  2. Hem donat i donem ple suport a la suspensió de la festa major en el format habitual.
  3. Lamentem, però, la manca d’imaginació del govern PSC-Podemos per fer cap acció virtual, simbòlica o de petit format en diversos llocs de la ciutat, tal com han fet altres municipis i diferents entitats i actors privats locals. Creiem que es podria haver explorat amb més convenciment la possibilitat de calendaritzar activitats culturals amb aforaments reduïts i que permetessin seguir totes les mesures de seguretat establertes. La ciutat ha pogut estudiar i valorar les activitats d’altres municipis durant els mesos de juliol i agost per adaptar casos d’èxit a la ciutat.
  4. Ja ho vam dir llavors: la programació es va presentar al maig sabent que, probablement, caldria anul·lar-la. Hauria calgut un pla per implementar en cas de fer-se, però no anunciar que es feia, tot generant, així, frustració innecessària. Deixar la programació per a l’últim trimestre és, un altre cop, el mateix: és possible que no es pugui fer per la situació epidemiològica.
  5. #LaCulturaÉsSegura, fa ciutat i dóna vida. Els professionals, les empreses i les entitats culturals mereixen tot el suport. És possible gaudir d’espectacles amb totes les mesures de seguretat. Aquests dies de no festa major haurien sigut un bon moment per presentar-ne les activitats alternatives i llançar aquest missatge de suport al sector cultural.