Esquerra Republicana Sabadell proposa que l’Ajuntament condemni l’anomenat Catalangate i n’exigeixi la investigació al govern espanyol

  • Gabriel Fernàndez: «Amb els drets humans fonamentals, no s’hi juga ni s’hi frivolitza. Capitalitat també és posicionar-s’hi a favor, plantar-se políticament i posar Sabadell al costat de les àmplies majories del país»
  • ERC articula la proposta a través d’una moció que defensarà al Ple de dimarts «davant d’aquesta pràctica il·legal d’espionatge contra la dissidència»

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, el principal de l’oposició, proposa que la institució «condemni l’espionatge polític, que suposa una flagrant vulneració de drets humans fonamentals reconeguts»,arran del Catalangate. ERC també vol que el consistori «manifesti el seu suport i tota la solidaritat a les almenys 65 persones» del moviment independentista que han estat víctimes del ciberespionatge de l’estat espanyol, i que «exigeixi» al govern espanyol la investigació, les explicacions i les responsabilitats pertinents «davant d’aquesta pràctica il·legal d’espionatge contra la dissidència política». Els republicans sabadellencs han vehiculat la proposta a través d’una moció que es debatrà al Ple de dimarts i que, a més, planteja que la corporació reafirmi «el seu compromís democràtic de defensar els drets i llibertats de la ciutadania» i defensi «que es respectin els tractats i convenis internacionals per a la protecció dels drets humans i dels drets civils i polítics» de tothom.

Causa general contra l’independentisme

L’alcaldable i portaveu republicà, Gabriel Fernàndez, ha afirmat: «Els últims cinc anys, el govern espanyol (el del PP i el del PSOE) no ha tingut cap mania de saltar-se la Constitució que permanentment diuen que defensen per espiar un moviment del tot pacífic i democràtic: per vulnerar els drets de polítics, però també d’activistes, periodistes i advocats. La ministra Margarita Robles ho ha admès sense gaire miraments i el president Pere Aragonès li ha demanat que dimiteixi. Aquesta nova salvatjada s’emmarca dins la causa general contra l’independentisme, que consisteix en la criminalització d’una opció política legítima i en la vulneració dels drets individuals i col·lectius dels qui la lideren, la defensen o, simplement, en formen part. Sabadell, com a gran municipi del país i, fins i tot, com a ciutat on hi ha hagut sospites d’espionatge polític, ha de dir-hi la seva». Fernàndez ha reblat: «Amb els drets humans fonamentals, no s’hi juga ni s’hi frivolitza. Capitalitat també és posicionar-s’hi a favor, plantar-se políticament i posar Sabadell al costat de les àmplies majories del país».

Possible espionatge polític a Sabadell

A la part expositiva de la moció, els republicans recorden que a la política sabadellenca també hi ha hagut sospites d’espionatge polític:: «Malauradament, a la nostra ciutat», hi apunten, «mitjans de comunicació d’abast estatal van publicar l’any 2016 informacions de sospites de situacions similars a aquestes, on s’indica que grups municipals com Convergència i Unió haurien arribat a contractar serveis privats de detectius (Método 3) per a la realització d’escombrades a la seva seu local i a telèfons mòbils dels càrrecs electes davant la sospita de sentir-se espiats pel govern socialista d’aquell moment, amb Manuel Bustos com a alcalde».