Esquerra Republicana Sabadell enceta el procés de primàries per escollir alcaldable per a les eleccions municipals del 2023

  • Tret de sortida a un període de dues setmanes que culminarà el dissabte 27 de novembre amb una assemblea en què tindrà lloc l’elecció del cap de llista

Esquerra Republicana Sabadell ha encetat el procés de primàries en què decidirà el cap de llista que aspirarà a l’alcaldia de la ciutat en les eleccions municipals del 2023. La secció local del partit republicà ha donat el tret de sortida a un període de dues setmanes que culminarà el dissabte 27 de novembre amb una assemblea dins el marc de la qual tindrà lloc l’elecció de l’alcaldable entre els candidats que hagin aconseguit els avals d’un mínim del 20% de la militància sabadellenca, que hauran de presentar abans del dijous 25. Amb set regidors a l’Ajuntament de Sabadell aconseguits als comicis locals del 2019, Esquerra Republicana en lidera l’oposició i s’erigeix en alternativa de govern al cinquè municipi del Principat.

Confecció de la llista

Al procés de primàries que comença, tenen dret a vot els militants i amics de la secció local i, també, els membres del Jovent Republicà de Sabadell, amb les úniques condicions que tinguin més de tres mesos d’antiguitat, que visquin a la ciutat i que estiguin al corrent de pagament.

Un cop escollida la persona que encapçalarà la candidatura d’Esquerra Republicana Sabadell per a les eleccions municipals del 2023, la comissió electoral local farà una proposta de llista que haurà de ratificar una nova assemblea local amb els mateixos integrants que la que haurà triat alcaldable. Aquesta segona i última assemblea tindrà lloc, com a molt tard, tres mesos abans de les eleccions municipals. La formació republicana confeccionarà una candidatura del tot paritària (amb alternança d’homes i dones) i amb militants del Jovent Republicà de Sabadell.