Esquerra Republicana Sabadell demana als màxims responsables del Ministeri de Treball que les dues oficines del SEPE recuperin els serveis prepandèmia

  • Reunió dels portaveus d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez i Èlia Soriano-Costa, i Jordi Salvador, diputat al Congrés, amb el cap de gabinet de la vicepresidenta Yolanda Díaz i la cap de gabinet del secretari d’estat
  • Gabriel Fernàndez: «No pot ser que el govern de Sabadell i la seva alcaldessa, tan bel·ligerants amb la Generalitat, mirin cap a una altra banda davant dels assumptes que depenen del govern espanyol»

Esquerra Republicana Sabadell ha plantejat al Ministeri de Treball i Economia Social la necessitat que les dues oficines del SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal) a la ciutat recuperin els serveis previs a la pandèmia. Sabadell-Centre i Sabadell-Sardà van estar sis mesos tancades arran de la crisi sanitària i funcionen a mig gas des del mes de setembre malgrat les necessitats derivades de la situació econòmica (atur i ERTOs). Els republicans han formalitzat la seva demanda en una reunió amb la cúpula del ministeri a la qual han assistit el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez; la portaveu adjunta, Èlia Soriano-Costa; el diputat republicà al Congrés Jordi Salvador; Josep Vendrell, cap de gabinet de la ministra i vicepresidenta tercera Yolanda Díaz, i M.ª Concepción Peinado, cap de gabinet del secretari d’estat (número dos del ministeri), Joaquín Pérez Rey.

15.000 aturats; un terç, sense prestació

El grup municipal republicà ha exposat als màxims responsables del Ministeri de Treball i Economia Social altres temes com la complexa situació laboral a Sabadell, amb més de 15.000 aturats (un terç, sense cap prestació) i més de 15.000 afectats per ERTOs; la moció d’Esquerra Republicana perquè l’Ajuntament de Sabadell instés el govern espanyol a pagar «de manera immediata» les prestacions dels sabadellencs afectats per ERTOs, aprovada al juny per unanimitat, o bé la vaga dels treballadors de la unitat de repartiment 4 de Correus de Sabadell, que afecta 70.000 sabadellencs dels barris del nord i de l’oest des de fa quasi dos mesos, que ERC ha acompanyat aquesta setmana al Congrés.

L’Agència Tributària, a ple rendiment

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha dit: «El Govern Republicà treballem cada dia per millorar la vida dels nostres veïns; no ens n’inhibim quan els problemes depenen d’una altra administració, tant si hi governem com si no. No pot ser que el govern municipal PSC-Podemos i la seva alcaldessa, tan bel·ligerants amb la Generalitat, mirin cap a una altra banda davant dels assumptes que depenen del govern espanyol pel sol fet que hi governa el seu partit, per evitar perjudicar-lo. Per obediència. Els nostres veïns no entenen que la seu de l’Agència Tributària a Sabadell funcioni a ple rendiment per recaptar mentre, en canvi, les oficines del SEPE hagin estat tancades mig any amb tants ERTOs sense cobrar o amb errors de gestió, i que encara no ofereixin els serveis habituals (entre els quals, gestionar prestacions) 15 mesos després de l’inici de la crisi i en l’actual context econòmic i laboral, en què 3.000 sabadellencs han perdut la feina segons les dades oficials».

Fernàndez ha afegit: «Què ha fet l’alcaldessa, què ha fet el govern municipal per fer complir la nostra moció provada al ple de juny? Enviar un correu electrònic per cobrir l’expedient no té res a veure amb fer incidència política al servei dels ciutadans. L’executiu local del PSC i Podemos hauria d’aprofitar que els seus companys de partit governen a Madrid, que hi tenen línia directa (en alguns casos, molt directa), per pressionar-los perquè resolguessin assumptes greus que es deuen a la seva gestió deficient d’organismes com el SEPE o Correus. Malauradament, no és així».