Esquerra Republicana Sabadell aplaudeix els avanços del govern de la Generalitat en la construcció de l’escola Virolet i de l’institut Arraona de Can Llong

  • Educació ha comunicat aquesta tarda a la comunitat educativa dels dos centres l’inici d’obres a finals de novembre o desembre a l’escola Virolet, que serà institut escola, i la licitació de l’institut Arraona al desembre o al gener
  • Gabriel Fernàndez: «El Govern de Transformació 2015-2019 va assolir l’acord amb la Generalitat que ara fa possible la construcció de dos centres públics a Can Llong, paralitzada durant més d’una dècada de governs municipals del PSC»

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, el principal de l’oposició, ha aplaudit els avanços en la construcció de l’escola Virolet i de l’institut Arraona del barri de Can Llong. Els Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat al Vallès Occidental han anunciat aquesta tarda a la comunitat educativa dels dos centres que les obres del Virolet, que serà un institut escola, començaran a finals de mes o el mes que ve, i que el nou institut Arraona es licitarà al desembre o al gener. El nou pas endavant en la construcció dels dos centres, que ara funcionen en mòduls prefabricats, és possible gràcies a l’acord del Govern de Transformació 2015-2019 amb la Generalitat, i suposa el compliment del compromís del govern.

La construcció de l’escola Virolet es va licitar al juny per un pressupost de 5,9 milions d’euros i amb un termini d’execució d’un any i nou mesos. El Virolet estarà acabat a finals del 2021; l’Arraona, a mitjans del 2023.

Paraules que esdevenen fets

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, ha afirmat: «La màgia no existeix: només el treball. Aquestes dues bones notícies d’avui per a Can Llong i per a tot Sabadell són fruit del treball de tots aquests anys; cal agrair-lo al Departament d’Educació del govern, que compleix el compromís contret i el calendari fixat, però també al Govern de Transformació 2015-2019 de Sabadell, amb els alcaldes Juli Fernàndez i Maties Serracant al capdavant i amb el regidor Joan Berlanga com a tinent d’alcalde responsable d’educació. Un govern inequívocament compromès amb l’escola pública i amb les reivindicacions de la comunitat educativa de Can Llong, i que, de la mà d’Esquerra Republicana, va assolir l’acord amb la Generalitat que ara fa possible la construcció dels dos centres públics del barri de Can Llong, paralitzada durant més d’una dècada de governs municipals del PSC a Sabadell. Avui toca, un cop més, fer memòria. Amb Esquerra, la paraula donada té valor: diem i fem. Complim».

El regidor republicà i responsable d’educació del Govern Republicà de Sabadell, Pere Farrés, ha reblat:«Ens omple d’alegria i ens omple d’orgull aquest nou pas endavant. Reconeixem la feina feta per les ampes i per la plataforma per exigir deixar enrere la precarietat fruit de la manca de planificació i aconseguir equipaments dignes».