Esquerra Republicana rebutja «l’evident ús propagandístic» que el govern PSC-Podemos ha fet de la presència de la UME a Sabadell

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell ha denunciat «l’evident ús propagandístic» que el govern PSC-Podemos ha fet de la presència a la ciutat de la Unitat Militar d’Emergència (UME) de l’exèrcit espanyol, que ha arribat aquest matí a una residència de Castellarnau.

Els republicans han afegit aquestes consideracions:

  • Fa dos dies que el govern de Sabadell, conjuntament amb quatre ciutats catalanes més —casualment, totes governades pel PSC—, va demanar, en principi, l’actuació de l’exèrcit per a tasques de desinfecció de llocs de l’espai públic.
  • El govern PSC-Podemos de Sabadell ha fet aquesta demanda sense haver-ho informat ni consensuat prèviament amb la Junta de Portaveus de l’Ajuntament, tal com el mateix executiu demana que tots els grups treballem els temes durant aquesta crisi sanitària.
  • Ha quedat evidenciat que, malauradament i en plena crisi sanitària, l’únic que hi ha darrere de tot és una operació propagandística de fotos i vídeos de l’alcaldessa. Desconeixem a hores d’ara si s’han valorat altres alternatives tècnicament adients i assumibles per empreses o cossos coneixedors del municipi.
  • Denunciem que els portaveus dels grups municipals de l’oposició s’han assabentat avui per la premsa de aquesta actuació de l’exèrcit espanyol a la ciutat, quan l’alcaldessa i el primer tinent d’alcalde sabien hora i lloc d’arribada de la UME, que han rebut personalment.
  • Ens preocupa el trencament voluntari del confinament de Marta Farrés i Pol Gibert per motius no imprescindibles, propis de la propaganda i no pas de cap urgència real. Un molt mal exemple per a tots els nostres veïns, que es troben confinats a les seves llars i obeeixen responsablement les recomanacions de les autoritats sanitàries.
  • Com a primera força de l’oposició i alternativa a l’actual gabinet local PSC-Podemos, Esquerra Republicana estem sempre al servei de la ciutat davant la greu situació que travessem com a societat, i hem actuat i actuarem sempre amb la responsabilitat pròpia d’una força de govern.