Esquerra Republicana pregunta a l’alcaldessa on és la pancarta “Llibertat presos polítics” retirada al juliol

Proposa a l’Ajuntament que la dipositi al Museu d’Història de Sabadell si el govern PSC-Podemos es continua negant a tornar a penjar-la a la façana

El grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Sabadell ha preguntat per escrit a l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, “on es troba actualment la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics” i que va estar penjada a la façana fins que el govern PSC-Podemos la’n va retirar el 27 de juliol. La retirada va ser conseqüència d’una proposta de Ciudadanos que va rebre el suport del PSC i Podemos.

Una concentració diària davant de l’ajuntament reclama al govern que hi reposi la pancarta

On és la pancarta pro presos polítics?

La pregunta del grup republicà recorda que, en aquella data, el govern “va donar l’ordre, a través de la seva alcaldessa, de retirar la pancarta que havia esta penjada a la façana els darrers dos anys com a mostra de rebuig a l’existència de presos polítics, dos dels quals són veïns de la ciutat (Carme Forcadell i Jordi Cuixart)”. I afegeix: “Des d’aquest dia, desconeixem on es troba la pancarta”.

A més de demanar-li’n la ubicació, el portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sabadell, Gabriel Fernàndez, sol·licita a la batllessa que, si l’executiu local en continua rebutjant la restitució, la dipositi al Museu d’Història de Sabadell “pel seu contingut i [com a] símbol per a la història d’aquesta ciutat i del nostre país”.

Nova ubicació de la Fira de Santa Llúcia?

En un altre ordre de coses, ERC ha registrat tres altres preguntes a l’alcaldessa. Una d’elles li pregunta on s’ubicarà aquest any la fira de Santa Llúcia; “si n’hi ha hagut un canvi d’ubicació, per què s’ha efectuat”; si es continuarà fent la programació infantil i familiar Teixint el Nadal, “que tan bona acollida i arrelament té durant la festivitat nadalenca”, i, en cas afirmatiu, si canviarà d’ubicació (i, en aquest cas, on anirà).

Com evoluciona la línia 14 d’autobús?

ERC també vol, en una altra pregunta a l’alcaldessa de Sabadell, “disposar de les dades de l’evolució de la línia L-14 i saber quines són les parades amb un major grau d’utilització des de la seva creació fins al mes actual (setembre)”. La línia va néixer el mandat passat com a complement de la L-4 i la L-44, de les quals millora tant la freqüència com la cobertura del barri de Torre-romeu i del polígon de Can Roqueta. Del 2018 al 2019 (maig), la quantitat d’usuaris del trajecte va augmentar un 80%.

L’aparcament del Passeig, ¿compra o rehabilitació?

La quarta pregunta a l’alcaldessa del grup republicà a l’Ajuntament de Sabadell li sol·licita rebre una còpia de l’informe que el secretari municipal va demanar a un expert extern sobre la compra de l’aparcament del Passeig a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), “en el qual demanava aclarir si era una compra o una rehabilitació”. La importància entre una fórmula i l’altra consisteix en 800.000 euros dels diners dels veïns.

El govern PSC-Podemos va anunciar el 16 de setembre la compra d’aquest equipament per 4,77 milions d’euros.